Stanislav Hrabě
17. října 2016 • 19:39

Slavia letí vzhůru. ČTYŘI důvody, proč to pod Šilhavým šlape

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I největší favorité probíhajícího ročníku ePojisteni.cz ligy musí brát vzestup pražské Slavie vážně. Pod trenérem Jaroslavem Šilhavým se našla, chytla formu, vyhrála čtyři ligové zápasy z pěti a dotahuje se na špičku tabulky. A vzhledem ke kvalitnímu kádru, napumpovaném v letním přestupovém oknu, její ambice opět nabírají na intenzitě. Co přineslo podle deníku Sport comeback červenobílých nadějí?



Stabilní sestava

Od vítězného derby se Spartou posílá trenér Šilhavý na hřiště stejnou základní sestavu, do níž umně zasazuje střídající. Vyplácí se to, důvěra v osvědčené hráče přináší výhry. „Našli jsme nějakou tvář, už o sobě víme, kdo kam má zaběhnout,“ pochvaluje si záložník Josef Hušbauer. „Není vždy pravidlo, že se vítězná sestava nemění, ale měli jsme dost zraněných,“ upozorňuje Šilhavý, že široký kádr umožňuje ještě větší možnosti. Proniknout mezi vyvolené bude ovšem pro čekatele složité. Do nominace se nyní nevešel Jaroslav Mihalík, Lukáš Železník a Tomáš Jablonský se připravovali s juniorkou.

Vítězná „11“

Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu, Hušbauer - Zmrhal, Barák, Mingazov - Škoda

Zvýšené sebevědomí

Fotbal je především o hlavě, běhat, skákat a kopat umí každý – zní často používaná poučka. O současné Slavii platí stoprocentně. „Hráči jsou sebevědomější, vnímají, že se jim daří,“ souhlasí trenér Šilhavý. „Udělali jsme nějakou šňůru a daří se nám, je znát, že si víc věříme,“ doplňuje tvůrce hry Hušbauer. „Není to, že dáme gól a budeme bránit. Pořád chceme hrát dopředu a přidat další,“ odhaluje vnitřní sílu. K dokonalosti je však ještě daleko. „Chybí nám zkušenější, sehranější, drzejší mužstvo, které by dalo Hradci víc branek,“ nespokojuje se slávistický kouč s jednoznačnou výhrou. 

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

Nepropustná obrana

Jen teplický David Vaněček (dokonce dvakrát) překonal slávistickou obranu od doby, kdy ji staví bývalý reprezentační stoper Jaroslav Šilhavý. „Když nebudeme dostávat góly, nemůžeme prohrát,“ pochvaluje si záložník Jaromír Zmrhal. Na bránění se ovšem podílí celé mužstvo. „To je důležitá věc, na taktiku jsme se hodně zaměřovali,“ rozebírá Hušbauer. „Máme hrát hodně u sebe, i třeba krajní záložníci,“ prozrazuje. „Máme ještě mezery, ale přišlo velké zlepšení. Je velké plus, když gól nedostaneme, protože nějaký vždycky dáme,“ věří ofenzivní síle mužstva, které skórovalo v každém duelu. 362 minut už drží brankář Jiří Pavlenka neprůstřelnost, naposledy ho překonal v 6. kole v 88. minutě teplický Vaněček.

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 0:3. Čtvrtá výhra v řadě
Video se připravuje ...

Trefy záložníků

„Gólový přínos záložníků je mizivý,“ postěžoval si před zápasem v Hradci Králové bývalý slávistický útočník a mistr Evropy Dušan Herda. Jako by ho vyslyšeli, na půdě východočeského soupeře skórovali levonozí Jaromír Zmrhal a Antonín Barák. „Chceme pomoct útočníkům, nemůže to být pouze na nich,“ připouští čerstvý český reprezentant Zmrhal. I proto nastupuje na pravém kraji. „Má vynikající ránu, z pravé strany si to dá na levačku a lépe se mu střílí,“ vysvětluje trenér Šilhavý. Během utkání se Zmrhal prohazuje s Ruslanem Mingazovem. „Někdy na můj pokyn, jindy ne,“ objasňuje kouč. 5 gólů ze 16 celkových vstřelili záložníci: dva Zmrhal, po jednom Hušbauer, Barák a Mihalík. 

Hradec Králové - Slavia: Barák ukradl míč Holešovi, propálil Ottmara a je to 3:0
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud