Ondřej Škvor
25. října 2016 • 04:59

Sudí šlágru mezi Plzní a Spartou: Costa se mě ptal, co má vlastně hrát

Autor: Ondřej Škvor, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní rozhodčí šlágru 11. kola ePojisteni.cz ligy mezi Plzní a Spartou Karel Hrubeš se v utkání pořádně zapotil a neodpustil si ani některé přehmaty. Do největší kontroverze se ale arbitr dostal až s tvrdě hrajícím sparťanským obráncem Costou. „Když si vybavím jednu z diskuzí s ním, on se mě ptal: Jak mám teda hrát, abyste mi to nepískal? Pro mě to je  nepochopitelné, protože z mého pohledu ty přestupky byly jednoznačné,“ řekl sudí Hrubeš v rozhovoru pro deník Sport, který dostal za chyby v utkání od komise rozhodčích trest pozastavení činnosti na jeden zápas.



Costa dostal žlutou kartu v 77. minutě utkání, od své důrazné hry však neustoupil. „Řeknu to, že to je výraz klasické přemotivovanosti hráče, který chce s maximálním nasazením pomoci týmu, něco s výsledkem udělat. A potom v té frustraci není schopen posoudit své zákroky,“ uvedl hlavní rozhodčí zápasu.

Třicetiletý obránce letenského týmu si mohl vysloužit i druhou žlutou a následně červenou kartu, tu mu však sudí Hrubeš neudělil. „Jsem si toho plně vědom, že to bylo hodně na hraně. Uznávám, že jsem v tomto případě pochybil a měl hráče po druhé žluté vyloučit. Trest komise plně respektuju,“ přiznal arbitr.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 1:0. Rozhodl Krmenčík, mistr se dotáhl na lídra
Video se připravuje ...

Fotbalista ze Zimbabwe se s hlavním rozhodčím Hrubešem pustil do diskuse i po skončení zápasu. „Nedošlo k žádnému obviňování, víceméně se opakovala ta diskuze z průběhu utkání. Jak že má hrát, abych mu to nepískal. Musím říct, že to bylo bez urážek, neměl jsem z toho nepříjemný pocit," přiznal hlavní rozhodčí.

"Viděl jsem to jako obrovskou frustraci z výsledku, přece jenom je to už několikátá porážka od Plzně v řadě, navíc on tam šel s tím, že má s průběhem zápasu něco udělat. Asi nervy pracovaly. To samé platí i pro Václava Kadlece a Dočkala, kteří ke mně po zápase taky přišli,“ pokračoval Hrubeš.

Plzeň - Sparta: Podrážděný Costa ukázal prostředníček. Rozhodčímu?
Video se připravuje ...

A Costův vztyčený prostředníček, který ukázal v závěru zápasu? „Na hřišti jsem si toho vůbec nevšiml. Po utkání při cestě domů mi volal pan Mlsna (místopředseda komise rozhodčích) a ptal se na to. Vůbec jsem nevěděl, o co se jedná. Myslel jsem, že je řeč o situaci, kdy jsme si něco vysvětlovali z očí do očí a on mi prstem ukazoval něco ve smyslu ‚Nenene, to jste se spletl‘. Ale pak jsem se na to koukal a byl to jiný moment. Jsem tam od Costy vzdálen dvacet třicet metrů a on odchází od místa přestupku. Já jsem podle mě sledoval spíš to, jestli se rozehrává ze správného místa. Jeho jsem nevnímal. Nevím, nač reagoval, jestli na moje rozhodnutí. Ale mohlo to být i něco mezi hráči,“ uzavírá sudí.

Trest pro sudího Hrubeše

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR omezila sudímu Karlu Hrubešovi delegaci na jedno utkání za chyby v ligovém šlágru Plzně se Spartou. Podle komise měl odpískat penaltu pro Viktorii a vyloučit sparťanského obránce Costu. Stejný trest dostal i Pavel Julínek, který v tomto zápase dělal brankového rozhodčího.

Plzeň se v nedělním utkání několikrát dožadovala penalty, ve 29. minutě ji za stavu 1:0 měl podle názoru komise Hrubeš skutečně nařídit. Domácí útočník Michael Krmenčík se hnal do brejku a po kontaktu se sparťanským obráncem Mariem Holkem upadl přímo před zraky Julínka. Oba rozhodčí ale nereagovali a nechali pokračovat ve hře.

Další chybou pak bylo, že zápas dohrál sparťan Costa, který i se žlutou kartou předvedl několik tvrdých zákroků a v 85. minutě měl po jednom z nich dostat druhou žlutou.

ROZHOVOR S ROZHODČÍM KARLEM HRUBEŠEM A DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI NAJDETE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.  

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Plzeň - Sparta: Holek neuhlídal Krmenčíka a Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

Krmenčík o sestřelení Sparty: Takový pocit bych přál každému
Video se připravuje ...

Pivarník: Při tom, jak chceme hrát, je pro nás Roman Hubník nepostradatelný
Video se připravuje ...

Holoubek o Costovi: Špatné střídání, které jde za mnou
Video se připravuje ...

Holek o černé sérii s Plzní: Oni hrají v klidu a věří si na nás
Video se připravuje ...


 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud