Jonáš Bartoš
24. října 2016 • 10:18

Plzeňská jízda! Hubník dirigoval pod prášky, z Petržely je oživlý bojovník

Vstoupit do diskuse
0
  • Roman Hubník s Michaelem Krmenčíkem oslavují výhru nad SpartouRoman Hubník s Michaelem Krmenčíkem oslavují výhru nad SpartouFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Pětkrát po sobě už Viktoria Plzeň dokázala porazit Spartu. Nedělní výhra 1:0 v 11. kole fotbalové ePojisteni.cz lize znovu ukázala, že aktuální český mistr zná na svého největšího rivala fungující recept. Trenéru Pivarníkovi vyšla změna rozestavení i základní sestava. Co se Viktorii Plzeň v ostře sledované bitvě povedlo a proč útočník Michal Ďuriš chyběl i mezi náhradníky?

  • Nepostradatelný Hubník dirigoval i pod prášky

    Sparta - Plzeň: Frýdkovu střelu zblokoval na roh Hubník
    Video se připravuje ...

    Kvůli poraněným žebrům z víkendového utkání na Slovácku (1:1) Roman Hubník nehrál ve čtvrtek proti Astře Giurgiu. Výsledek pro plzeňskou obranu katastrofální, dvě hrubky a prohra 1:2. Na bitvu se Spartou se rozhodovalo do poslední chvíle, zda se západočeský kapitán objeví na trávníku.

    Hubník nakonec na vlastní žádost do zápasu šel. Plzni se to bohatě vyplatilo -  Hubník byl bezchybný, navíc centrem do vápna připravil vítězný gól pro Michaela Krmenčíka. „V týdnu jsem s mančaftem neodtrénoval ani jeden trénink. Bylo to vyloženě mé rozhodnutí, chtěl jsem hrát za každou cenu. Byl to trošku risk, ale vyšlo to,“ vysvětlil západočeský kapitán. „Měl jsem nějaké prášky, trošku mi utlumily bolest. Byly situace, kdy jsme to cítil, ale bylo to snesitelné.“

  • Gólového a důrazného Krmenčíka chválil i soupeř

    Plzeň - Sparta: Holek neuhlídal Krmenčíka a Plzeň vede 1:0
    Video se připravuje ...

    Na jaře proti Spartě stihl dva zásahy za dvanáct minut na hřišti, v neděli rozhodl pohotovým náběhem a gólovou střelou během prvního poločasu. Michael Krmenčík má na Spartu patent, je prototypem hráče, který letenskému stylu vůbec nevoní. Důraz, agresivita, rychlost a na svou postavu i technická zdatnost dělá z Krmenčíka velkou hrozbu.

    „Krmenčík tam chodí i s tím, že se nechá zranit, tak bychom do toho měli chodit taky,“ nepřímo pochválil plzeňského hrdinu letenský útočník Václav Kadlec. „Já byl ten, kdo ho v létě nechtěl pustit a pracovat s ním. Na každém tréninku i v zápasech má co zlepšovat, ale je vidět, že má formu a tvrdě pracuje,“ pochválil Krmenčíka trenér Roman Pivarník.

  • Z Petržely je pod novým trenérem oživlý bojovník

    Plzeň - Sparta: Petržela přihrál pád a ještě chtěl penaltu, sudí nepískal
    Video se připravuje ...

    Drobný záložník sice stárne, nicméně dravost, elán a rychlost mu stále nechybí. Milan Petržela s nástupem nového trenéra v Plzni výrazně pookřál, proti Spartě patřil k nejlepším hráčům. Vyvážel balony, snažil se přejít jeden na jednoho, podnikal rychlé vpády do letenské obrany, často centroval do vápna, poctivě fungoval i směrem do defenzivy. Byl i u gólové akce utkání, když přistrčil balon Romanu Hubníkovi, z jehož centru udeřil Michael Krmenčík.

    „Běhá mi mráz po zádech, když teď zblízka vidím, jak Limberský bojuje, jak Petržela nevynechá jediný souboj.…“ chválil Krmenčík své starší kolegy z týmu. Rychlonohý záložník se dokonce vrátil i do reprezentace a v Plzni, kde ho už možná leckdo začal odepisovat, momentálně patří ke klíčovým hráčům.

  • Vyšťavený Ďuriš jen na tribuně, musel si odfrknout

    Michal ĎurišFoto Michal Beránek (Sport)

    V minulé sezoně jasná útočná jednička, nejlepší plzeňský střelec. Když si na jaře poranil kotník, všichni se modlili, aby klíčový duel na Spartě stihl. Střih, v neděli se nevešel jako zdravý hráč ani mezi náhradníky. I takový může být fotbalový život.

    „U Ďuriše to není o tom, že by nechtěl. Ale momentálně je bez šťávy, vyflusaný z toho, jak neměl v létě volno a jak běží náročná sezona,“ vysvětlil trenér Pivarník, proč se mu do nominace na Spartu tentokrát nevešel. „Dali jsme mu úplné volno, aby se mohl věnovat rodině. Když jste nominovaní na zápas, stejně se na něj musíte chystat, takhle si mohl úplně odfrknout. Potřebujeme ho dát do kupy, aby se vrátil takový Michal Ďuriš, jak ho známe z minulosti.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud