Michal Koštuřík
10. ledna 2017 • 21:10

Zlín zkouší neznámého Dána: Dvě šance, dva góly! Hruška cukl do Dukly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten kluk v sobě něco má. Fotbalový Fastav Zlín objevuje střelce z Dánska. Testovaný útočník Nicklas Marloth Jensen (24) se předvedl jako slušný zabiják, hned v první přípravě proti Trenčínu zajistil dvěma trefami remízu 2:2! „Začal velice dobře,“ prohodil zlínský manažer Zdeněk Grygera.



Jensenovým posledním působištěm byl dánský Fredensborg, účastník třetí nejvyšší soutěže. Dnes ale ukázal, že by prvoligovému tempu stačil. Je rychlý, v šancích neztrácí hlavu. „Když v koncovce je, tak umí dávat góly,“ neuniklo Páníkovi. „Dal dvě branky, měl tam náběhy za obranu. Snažil se,“ zhodnotil jeho vstupní představení Grygera.

Dánova zkouška není časově ohraničená, klub má víceméně volnou ruku. S nabídkou smlouvy nemusí chvátat, ale když bude Jensen v podobném stylu pokračovat, nebude brzké dohodě nic bránit. „Sedneme si nad tím s trenérem,“ ujistil Grygera.

Ligový král asistencí Vukadinovič: Podívejte se, čím upoutal Slavii
Video se připravuje ...

Zlín naopak neposílí testovaný brankář Matúš Hruška (22) z Myjavy, jenž na poslední chvíli od angažmá ve Fastavu ucukl. Před duelem s Trenčínem sdělil, že dává přednost ekonomicky výhodnější nabídce pražské Dukly!

„On musí říct, jestli tu chce hrát nebo ne. Pokud ne, ať jde pryč,“ prohlásil jasně kouč Bohumil Páník. „Řekl, že se přiklání k Dukle, tak jsme si podali ruce a je to pro nás uzavřená kapitola,“ doplnil manažer Grygera.

K jedničce Stanislavu Dostálovi přijde jiný gólman. Možná už ve středu. „Zařídíme se, alternativu máme rozpracovanou,“ uvedl Páník. „Poohlédneme se jinde. Chceme najít to nejlepší řešení pro tým,“ řekl Grygera.

Dosavadní dvojka Tomáš Holý zkouší štěstí ve třetí anglické lize, navíc mu končí hostování ze Sparty. Jeho návrat je nepravděpodobný.

Přestupy ve fotbalové lize i v zahraničí sledujte ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud