21. července 2017 • 11:45

DESET posil Sparty: střelec veterán, hráči z francouzské ligy i Slováci

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalová Sparta přivedla v létě už deset posilFotbalová Sparta přivedla v létě už deset posilFOTO: Koláž iSport.cz

    Tohle je pořádný uragán. Fotbalová Sparta v pátek představila další posilu, stal se jí záložník Rio Mavuba, který přišel z Lille. Tím zaokrouhlila počet příchodů na deset! Letenští tak posílili skoro na každém postu, navíc přišel nový italský trenér Andrea Stramaccioni se svým týmem. Podívejte se přehledně na všechny letní posily Sparty a částky, které musela Sparta zaplatit.

  • Martin Dúbravka

    Brankář, 28 let
    Částka:
    Po konci smlouvy

    Brankář Sparty Martin Dúbravka si organizuje obranuFoto Dominik Bakeš / Sport

    V Liberci se mu dařilo, proto po něm Sparta sáhla. Martin Dúbravka v přípravě bojoval o post jedničky s Tomášem Koubkem, generálku odchytal celou. Má tedy výhodu? To trenér Stramaccioni nechtěl prozradit.

    Máme dva výborné brankáře a o tom, kdo bude číslo jedna, a kdo mu bude krýt záda, se rozhodnu tento týden,“ tvrdil italský kouč. Dúbravka každopádně podával spolehlivé výkony.

    Sparta - Arnhem: Skvělý Dúbravka – vychytal Linssenův samostatný únik
    Video se připravuje ...

  • Eldar Civič

    Obránce, 21 let
    Částka:
    20 milionů korun

    Eldar Civič už patří SpartěFoto sparta.cz

    Nákladná posila ze Slovácka, kterou ale v přípravě zabrzdilo zranění. Proto zatím Civič zasáhl jen do tří přípravných zápasů. V generálce proti Vitesse nastoupil ve druhém poločase a příliš toho nestihl. Místo levého obránce číslo jedna si ale určitě může vybojovat.

  • Lukáš Štetina

    Obránce, 25 let
    Částka:
    26,4 milionů korun

    Lukáš Štetina v dresu Sparty proti VitesseFoto ČTK

    Měla o něj zájem i Slavia, ale slovenský stoper dal přednost Spartě. Měl by být základním kamenem defenzivy, což dokazoval hlavně na soustředění v Rakousku. Je silný a má dobrou rozehrávku. Ovšem v generálce proti Vitesse zklamal, hodně kazil.

  • Vukadin Vukadinovič

    Záložník, 26 let
    Částka:
    16 milionů korun

    Vukadin Vukadinovič v přípravném zápase proti TáborskuFoto Jaroslav Legner / Sport

    V zimě o něj hodně usilovala Slavia, ale nedohodla se se Zlínem. To Sparta v létě ano a ofenzivní záložník Vukadin Vukadinovič začal přípravu výborně. Byl hodně aktivní, připisoval si asistence. Jenže pak se na soustředění v Rakousku nepříjemně zranil a není jisté, kdy se na hřiště vrátí.

  • Marc Janko

    Útočník, 34 let
    Částka:
    Po konci smlouvy

    Útočník Sparty Marc Janko už se dokázal poprvé v přípravě trefitFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Vysoký útočník naposledy střílel góly v Basileji, teď chce pálit ve Spartě. Minimálně pro začátek sezony by měl být na hrotu jedničkou. Například v zápase proti Blackburnu dokázal proč, ve vápně soupeře je hodně nebezpečný. Janko se dokázal prosadit a ještě vytvořil dvě velké šance pro Davida Lafatu.

    Na druhou stranu je rakouský střelec vyloženě závislý na dobrých míčích od spoluhráčů, do kombinace se s ním příliš počítat nedá. A generálka s Vitesse mu vůbec nevyšla.

    Sparta - Arnhem: Osamocený Janko hlavičkoval do rukavic brankáře
    Video se připravuje ...

  • Tal Ben Chaim

    Záložník, 27 let
    Částka:
    76 milionů korun

    Tal Ben Haim se stal novým hráčem SpartyFoto Sparta.cz

    Do Sparty přestoupil za rekordních 76 milionů korun, fanoušci ho ale zatím v akci vidět nemohli. Ben Chaim si totiž přivezl z Izraele zranění a zatím se z něj dostává. Trenér Stramaccioni již potvrdil, že úvod sezony nestihne.

  • Srdjan Plavšič

    Záložník, 21 let
    Částka:
    26 milionů korun

    Srdjan Plavšič v přípravném zápase proti TáborskuFoto Jaroslav Legner / Sport

    Ofenzivní záložník se v přípravě jevil jako nejlepší ze sparťanských posil. Vždy dokázal na hřiště přinést aktivitu a přímočarost. To potvrdil i v generálce s Vitesse, kde po nástupu do druhého poločasu zastínil ostatní spoluhráče.

    „Je to hráč, kterého jsem hodně chtěl. Charakterizuje to, jak chci, aby můj tým vypadal. Je to obrovský bojovník. I když má nějakých 40 kilo, tak se rve o každý míč, jako by byl poslední v jeho životě,“ pochválil ho trenér Stramaccioni.

    Seznamte se, Plavšič! Srbská posila poprvé nastoupila za Spartu
    Video se připravuje ...

  • Semih Kaya

    Obránce, 26 let
    Částka:
    52 milionů korun

    Generálka proti Vitesse byla prvním zápasem Semiha Kayi v dresu SpartyFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Do Sparty přišel turecký reprezentant z Galatasaray, trenér Stramaccioni o něj hodně stál. Na začátek sezony by měl utvořit stoperskou dvojici se Štetinou, protože další střední obránci David Hovorka a Costa se teprve budou vracet po zranění. V utkání proti Vitesse ale nepřesvědčil, zaváhal u jediného gólu hostů.

  • Georges Mandjeck

    Záložník, 28 let
    Částka:
    34 milionů korun

    Záložník Georges Mandjeck se stal posilou SpartyFoto sparta.cz

    Ve čtvrtek potvrdila Sparta svou devátou posilu, přišel záložník Georges Mandjeck z Mét. Ten ještě nezasáhl do generálky proti Vitesse, ale v pátek se měl již k týmu připojit. Kamerunský reprezentant vyztuží střed pole.

  • Rio Mavuba

    Záložník, 33 let

    Záložník Rio Mavuba se stal desátou letní posilou SpartyFoto sparta.cz

    Zatím a možná i celkově poslední letní posila Sparty. Defenzivní záložník Mavuba přišel z francouzského Lille a podepsal smlouvu na tři roky. S jeho příchodem v pražském týmu ještě vzrostla velká konkurence ve středu pole.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud