11. března 2018 • 04:55

Hapal zamíchal útok Sparty: jednička Lafata, Juliš je zpět, Drchal se nevešel

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Davida Lafatu vystřídal v útoku Sparty Lukáš JulišDavida Lafatu vystřídal v útoku Sparty Lukáš JulišFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Nový trenér, nový útok. Konec Andrey Stramaccioniho a příchod Pavla Hapala zahýbal sparťanskou ofenzivou. 48letý trenér upustil od dravého Václava Drchala a proti Karviné (1:1) vsadil na zkušenost. Na hrotu se poprvé od října v základní sestavě postavil veterán David Lafata. „Drchal svoji šanci dostane, ale nyní musíme hrát zápasy se zkušenějšími hráči,“ řekl po utkání Hapal. Jak podle jeho slov vypadá současná hierarchie ofenzivy Letenských?

  • 1.David Lafata

    CELÝ SESTŘIH: Karviná - Sparta 1:1. Wágner zachránil domácím v závěru bod
    Video se připravuje ...

    Pro Hapala je zkušený matador aktuálně volbou číslo jedna. Zatímco jeho italský předchůdce sázel na pohyblivější typy ( Šural , Kadlec , Drchal), nový kouč Sparty jeho model smetl ze stolu. Že nastoupil 36letý forvard poprvé od prvních minut teprve od 25. října (MOL Cup proti Baníku)? Že za poslední dvě sezony dal na hřištích soupeřů jen jeden gól ze hry? Tohle Hapal neřešil.

    „Co jsem měl zprávy, tak David byl připravený. Vše odtrénoval, takže nebyl problém. Chtěl jsem vsadit na zkušenost, když chybí Šural, pro Juliše to nebylo jednoduché, jelikož je po dlouhodobém problému.“

    Proti karvinským stoperům se však Lafatovi nedařilo. Prohrával souboje, spoluhráčům nepomohl v mezihře a využít se nemohl ani při brejkových situacích, jelikož jeho rychlost je omezená. Hapal však svého kapitána ocenil za pracovitost a obětování.

  • 2. Lukáš Juliš

    Karviná - Sparta: Juliš se řítil do šance, parádním zákrokem ho na poslední chvíli zastavil Hošek
    Video se připravuje ...

    Zatímco mladý Václav Drchal se nevešel v Karviné ani na soupisku, Lukáš Juliš ohlásil návrat. Po vleklých zdravotních problémech si konečně mohl obléci rudý dres a pomoct A-týmu. Jenže ani on Spartu nespasil. Hru sice rozhýbal svojí aktivitou a pohybem, ale do formy, kterou měl, se bude postupně dostávat. „Lukáš to měl po těch delších zdravotních potížích těžké,“ omlouval ho trenér Hapal.

  • 3. Václav Kadlec

    Karviná - Sparta: Kadlecovu střelu z dálky Le Giang zkrotil
    Video se připravuje ...

    Jeho místo? Pokud by sestavu určoval on, hned by se napsal na hrot. Jenže momentálně ve Spartě panuje situace, ve které si hráči nemohou vybírat. A tak operuje na pravém křídle. Proti Karviné se občas prohodil i s Talem Ben Chaimem, ale bez většího efektu. Bojuje, dře, jenže mu schází to hlavní – góly.

  • 4. Václav Drchal

    Slovácko - Sparta: Stanciu vykoupal dva obránce, Drchal dal svůj první gól – 1:0 pro Spartu
    Video se připravuje ...

    Proti Slovácku oslnil bojovným výkonem a premiérovou trefu při debutu v první lize. Doma proti Brnu už to nebylo ono, ale stále na trávníku svedl spoustu soubojů a využíval svoji rychlost. Po změně trenéra však přišla i změna u jeho statusu. Z pozice jedničky se dostal zpátky na samotný začátek.

    „Svoji šanci dostane, ale nyní musíme hrát zápasy se zkušenějšími hráči,“ řekl po utkání Hapal.

    Přitom přesně typ útočníka jako je Drchal se Pražanům proti karvinské defenzivě hodil. Agresivita v osobních soubojích, drzost a značná dávka pohybu – to jsou aspekty, které David Lafata s Lukášem Julišem nesplňují.

  • Josef Šural (zraněný)

    Sparta - Mladá Boleslav: Vatajelu posadil míč na hlavu Šuralovi a Sparta vede 3:0
    Video se připravuje ...

    Být zdravý, zřejmě by svojí přítomností kapitána Lafatu odsunul na střídačku. Naznačil to i Hapal, který jeho absenci připomněl. Ale nejlepší střelec Sparty v aktuální sezoně od španělského soustředění laboruje se zlomeným prstem na noze. Původní diagnóza zněla minimálně měsíc bez fotbalu, jeho návrat je však zatím v nedohlednu. Týmu nejspíš pomůže až po reprezentační pauze, takže rozhodně nezasáhne do derby proti Slavii.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud