Jan Vacek
17. března 2018 • 08:49

S kým do derby? Hapal chystá dvě změny, pro Slavii je nejistý Škoda

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Derby. Zápas zápasů. Slavnost. Moment, kdy se oči fotbalového Česka stočí k jednomu z pražských chrámů. V posledních letech platí, že v bitvě odvěkých rivalů už nejde přímo o ligový primát. Tuhle výsadu největšímu tuzemskému šlágru sebrala Viktoria Plzeň. Přesto to i dnes bude výjimečný střet. A ohromně důležitý. Naprosto zásadní vliv na výsledek duelu bude mít podoba vojsk, která oba trenéři uvrhnou do bitevní vřavy. V jednotlivých táborech totiž panují zásadní otazníky. Válka titánů vypukne v 17.30 (přímý přenos na iSport.cz).



Hlavní otazník v případě sestavy Slavie? Jednoznačně stav zraněného levého kotníku Milana Škody . Bude hrát? Nebo ne?

Odpovědi na tuhle otázku by fanoušci sešívaných vyvážili zlatem. Skutečnost je ovšem taková, že podle informací deníku Sport ještě včera nebylo jisté, zda elitní kanonýr do utkání zasáhne. Rozhodnutí padne až před zápasem.

Na Slavii věří, že kapitán bude schopen hrát. Škoda má pověst válečníka, který jde přes bolest. On sám je tím posledním, kdo si dovede absenci v takovém duelu představit. Pokud by k ní ovšem přece jen došlo, je ve hře varianta, že by Trpišovský vsadil na dvojici útočných tykadel Stanislava Tecla a Tomáše Necida .

V takovém případě by se mezi náhradníky zřejmě odporoučel Danny a pozice robota ve středu pole by zůstala na Tomáši Součkovi a Josefovi Hušbauerovi .

Mnohem zamotanější hlavu, pokud jde o sestavu, mají ovšem na Spartě. Trenér Pavel Hapal moc dobře ví, že je pro něj víc než jindy důležité se trefit do správné sestavy.

Podle informací Sportu Sparta udělá oproti utkání v Karviné dvě změny. Do stoperské dvojice by se měl ke Costovi postavit uzdravený Lukáš Štetina, jen mezi náhradníky usedne konstruktivní David Hovorka. Střed pole zůstane beze změn, Jiří Kulhánek coby štít, před ním tvořiví cizinci Guélor Kanga a Nicolae Stanciu.

Poprvé na jaře by měl naopak ze základní sestavy vypadnout nevýrazný Tal Ben Chaim, pozice levého křídla by měla připadnout Václavu Kadlecovi. Na druhém kraji pak bude pendlovat Srdjan Plavšič, na hrotu zůstane Hapal věrný Davidu Lafatovi .

Bez ohledu na konečné sestavy je motivace obou gigantů zřejmá. Slavia chce popojít po mostě pojícím druhé a první místo. Sparta se naopak chce přiblížit tomu druhému. Dnešní velebitva určí další kurz obou rivalů.

Předpokládané sestavy pro derby
Sparta
Nita - Zahustel , Štetina, Costa, Frýdek - Plavšič, Stanciu, Kulhánek, Kanga, V. Kadlec - Lafata

Slavia
Kolář - Frydrych, Jugas, Deli, Bořil - Van Buren, Hušbauer, Souček, Stoch - Necid, Tecl

Derby mezi Spartou a Slavií (sobota, 17:30) sledujte ŽIVĚ na iSport.cz >>

Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.cz Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Šmicer: Dřív jsme na Spartu jezdili pro porážku. Teď se bojím, přiznal Řepka
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud