13. června 2018 • 14:02

Převrat na Julisce! Dukla před startem přípravy odvolala trenéra Hynka

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to, že se navzdory bídné sezoně udrží, ale všechno je nakonec jinak. Jaroslav Hynek už není trenérem pražské Dukly. Na středečním zasedání představenstva byli kromě Hynka odvoláni i jeho asistent Pavel Drsek, trenér brankářů Tomáš Obermajer a kondiční kouč Lukáš Stránský. Nového trenéra Dukla zatím nenašla.



Utrápená sezona má dohru. Bídné jaro, v kterém se Dukla definitivně zachránila až dvě kola před koncem a skončila jedenáctá, odskákal trenér Jaroslav Hynek se svými pobočníky. Důvody jsou celkem logické, překvapilo spíš načasování. Už v pondělí Dukla začíná přípravu na novou sezonu – a kromě posil teď musí hledat i nového kouče.

Dvaačtyřicetiletý Hynek vedl Duklu od září 2016. Tenkrát střídal Jaroslava Šilhavého, jenž v rozehrané sezoně odcházel za lepším do Slavie. Narychlo povýšený asistent Hynek byl nejdřív jen provizorním řešením, ale brzy dostal definitivu. Ročník 2016/17 dokončil na solidním sedmém místě a dostal novou smlouvu na dva roky. Tu už nenaplní.

Druhá Hynkova sezona byla o poznání slabší. Po slibném podzimu Dukla zažila mizerné jaro, i kvůli nejhorší obraně v lize uhrála pouhých třináct bodů a klepala se o záchranu až do 28. kola. Během jara se často spekulovalo o Hynkově odvolání a z Julisky prosakovaly zprávy o tom, že mladý kouč nemá kabinu úplně pod kontrolou; trable měl mít hlavně s mazáky.

„Informace o nejednotnosti kabiny jsem nezaznamenal. Vztah trenéra s hráči na Dukle rozumně funguje. Oboustranně,“ bránil se Hynek v dubnovém rozhovoru pro deník Sport. Teď má od klubu dostat nabídku na novou práci: ve hře je třeba Hynkův návrat k mládeži, kde býval úspěšný.

Kdo Duklu převezme? V květnu se v zákulisí špitalo o velkém návratu kouče reprezentační devatenáctky Luboše Kozla, jenž z Julisky odešel na jaře 2016 po dlouhých šesti a půl letech. Kozlův comeback měl být navázaný na očekávaný vstup německého investora. Jenže jednání drhnou a zdá se, že Duklu bude muset dál táhnout její nynější majitel, miliardář Petr Paukner.

CELÝ SESTŘIH: Dukla Praha - Plzeň. Mistr bere další tři body, Krmenčík má hattrick
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Dukla 1:0. Středočeši vyhráli poprvé od října doma
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud