Martin Vait
19. září 2018 • 11:28

Šéf VAR: Diopa video řešit nemohlo. Co si myslí o Vrbově kritice?

Autor: Martin Vait
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Videorozhodčí byli o víkendu podrobeni další kritice. Pavel Královec v zápase Plzně s Opavou posoudil zřejmě špatně ofsajdovou situaci a neuznal gól Michaela Krmenčíka. A Pavel Vrba se poté do projektu VAR opřel, když prohlásil, že než video v této podobě, pak raději vůbec. Šéf videorozhodčích Roman Hrubeš se kritice brání, VAR splňuje veškeré parametry FIFA. Přesto podle něj existuje prostor pro zlepšení.



O Vrbově kritice: "Chápu slova pana Vrby v tom, že byla těsně po utkání. Kluby si ale projekt videorozhodčích schválily. A i když jsou vyspělé země s videem jinde, naše technika je zce dostačující a splňuje parametry FIFA a IFAB."

O tom, jestli měl být Dame Diop vyloučen: "Videoasistent usoudil, že se pro něj nejednalo o zjevné pochybení v tom, že by rozhodčí neudělil rovnou červenou kartu. Celý příběh tím pro videoasistenta končí, nic víc mu nepřísluší. Řešilo se na seminářích, zda by se tento princip nemohl změnit, ale pak by mohla nastat situace, kdy je už první žlutá karta přísná a zase by to narušilo hru."

Vyspělé země jsou s videem jinde. Ale naše technika stačí, reaguje na Vrbovu kritiku šéf VAR Hrubeš
Video se připravuje ...

O tom, jestli Krmenčíkův gól měl platit: "Videoasistenti usoudili, že Krmenčík byl nejspíš kopačkou či kolenem blíž brankové čáře než bránící hráč. Z dostupných záběrů to na ofsajd spíš nevypadalo. Na ofsajdovou čáru z přímého přenosu se ale videoasistenti neohlíželi, ale to taky není nic proti ničemu. Za současných podmínek totiž nemusí být úplně přesná."

O tom, proč se odpískala penalta po Zapalačově ruce: "Videoasistent doporučil přezkoumání situace na videu a myslím, že postupoval správně. Časová prodleva byla delší než obvykle, ale bylo to dáno fází a vypjatosti utkání. FIFA i IFAB říkají: raději přesnost než rychlost."

Plzeň - Opava: Plzeňskou radost z gólu kazí ofsajd!
Video se připravuje ...

Plzeň - Opava: Video odhalilo ruku Zapalače! Plzeň má penaltu
Video se připravuje ...

Rozhodčí Ondřej Berka konzultuje o penaltové situaci s videorozhodčím
Rozhodčí Ondřej Berka konzultuje o penaltové situaci s videorozhodčím

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud