Petr Adam
30. září 2018 • 17:00

Červený Baroš! Video mu zpřísnilo trest, pak křičel: To si děláš p**u

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na další velký zápas fotbalistů Baníku Ostrava byl jako tradičně nabuzený, proti Slavii to však Milan Baroš přehnal. Za ostrý zákrok loktem na Tomáše Součka z 13. minuty ale oprávněně pykal. Ostrý zákrok nejdřív rozhodčí Ondřej Berka ohodnotil žlutou kartou, poté se však šel podívat na video a verdikt zpřísnil. Baroš vypadal při odchodu nepříčetně, hlasitě protestoval a vzteky poničil i tunel z hřiště. Jeho Baník i tak mohl slavit, když Slavii porazil 2:1.



Čekal se zápas plný emocí a vysokého nasazení, ale tohle bylo za hranou. Na konci úvodní čtvrthodiny vykopl domácí brankář Jan Laštůvka a při vzdušném souboji napral Baroš loket směrem do Součkovy hlavy. Ten zákrok viděl dobře nejen kapitán Slavie Josef Hušbauer, blízko stál i sudí Berka, který hned sahal do kapsy – žlutá karta. I proti tomu měl Baroš námitky.

Když však Berka zašel k monitoru u hřiště, bylo jasné, že je ve hře ještě tvrdší postih. A ten přišel – červená karta! „Je tam vidět jasný úmysl Baroše. V podstatě sledoval jen hráče, ne balon. Až se na video hráči podívají, uznají to,“ řekl bývalý ligový útočník Zdeněk Šenkeřík ve studiu O2 TV Sport.

Baník - Slavia: Baroš zuří, ale musí do sprch! Sudí po zásahu VAR vyloučil kapitána
Video se připravuje ...

Baroš byl však z takového vývoje maximálně rozčilený, vztekle ze sebe strhnul pásku a křičel po sudím Berkovi. Cestou z hřiště si neodpustil další slovní invektivy a uhodil do tunelu, než zamířil do šaten. Kromě ostrého zákroku pro něj tak může mít následky i toto chování. „Sám má vědět, že to od něj bylo přehnaný. Je to hodně emoční člověk, tak to z něj lítalo, i když ho i chápu – byl ve varu,“ hodnotil Barošův výstup v televizním studiu bývalý obránce Jan Rajnoch.

Nálada na stadionu byla v tu dobu mimořádně vypjatá. Trenér Baníku Bohumil Páník třeba gestikuloval vůči rozhodčímu, když dostal obránce Slavie Jan Bořil žlutou kartu: Zkontrolujte zase video! Ani on nevydržel u hřiště celý zápas, v závěru byl vykázaný na tribunu.

Na Baník mělo dlouhé oslabení ale nečekaně pozitivní efekt a ligového lídra jeho hráči zaskočili. V prvním poločase šel do vedení po brance Martina Filla, pak za Slavii srovnal Miroslav Stoch, ale z poslední akce před poločasem opět poslal domácí do vedení Fillo, které ve klidnější druhé půli už udrželi.

Baroš se na to díval. Kamery ho našly, jak stojí už v civilu na tribuně. Tam pravděpodobně několik dalších kol za svůj zkrat setrvá dál.

Oficiální zápis o utkání kontrétně cituje Barošův nesouhlas s vyloučením. "To si děláš p**u," měl říci hlavnímu sudímu Berkovi.

Zápis rozhodčího ze zápasu Baník - Slavia ukazuje, jak se Milan Baroš choval po červené kartěFoto Sport

Baník - Slavia: Baroš loktem sestřelil Součka, od rozhodčího původně dostal jen žlutou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20. Fillo, 45+4. Fillo

Hosté: 27. Stoch

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Mešaninov (86. Procházka), R. Hrubý, Holzer (79. Granečný) – Baroš (C), Diop (88. O. Šašinka).

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (75. Frydrych) – Souček, Traoré (46. Mešanović) – Stoch, Hušbauer (C), Zmrhal – Baluta (57. Olayinka).

Náhradníci

Domácí: Budinský, Granečný, Jirásek, Breda, Šašinka, Šašinka, Procházka

Hosté: Kovář, Olayinka, Zelený, Matoušek, Mešanović, Frydrych, Valenta

Karty

Domácí: Baroš (č), Fillo, Granečný, Fleišman

Hosté: Bořil, Traoré, Hušbauer, Stoch, Olayinka, Mešanović

Rozhodčí

Berka – Kříž, Vlček

Stadion

Městský stadion, Ostrava-Vítkovice

Návštěva

14 294 diváků

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud