18. prosince 2018 • 16:15

Slavia hlásí posily: Jistí už jsou Masopust a Ševčík, blízko je Král

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První dvě zimní posily fotbalistů Slavie Lukáš Masopust a Petr Ševčík podepsali v Edenu smlouvy na tři a půl roku. Aktuální lídr české ligy zároveň jedná s Teplicemi o příchodu stopera Alexe Krále, podle předsedy představenstva vršovického klubu Jaroslava Tvrdíka jsou Pražané s hráčem dohodnuti.



O angažování záložníků Ševčíka z Liberce a Masopusta z Jablonce Tvrdík informoval už v minulém týdnu a dnes Slavia obě posily oficiálně představila.

"Petra Ševčíka jsme s Honzou Nezmarem přiváděli do Liberce. Věřím, že se fanoušci mají na co těšit. Lukáš Masopust je klasický křídelní hráč. Obě naše posily jsou nejen hodně fotbalové, ale na hřišti také velice poctivé," řekl na tiskové konferenci slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Masopust od začátku listopadu nehrál kvůli vážnému zranění kolena, které utrpěl po faulu Jána Ďurici z pražské Dukly, ale nyní už je zdravotně v pořádku.

Pětadvacetiletý křídelní hráč měl předtím velmi dobrou formu a patřil do kádru české reprezentace. Za národní tým má na kontě jedno utkání, v lize pak nastoupil ke 149 duelům, v nichž dal 21 branek.

Ševčík patřil na podzim k nejlepším hráčům a tvůrcům hry Liberce. Čtyřiadvacetiletý střední záložník má v lize na kontě 72 startů a čtyři vstřelené góly.

Dvacetiletý Král je odchovancem Slavie a mládežnickým reprezentantem. V lize má na kontě 43 zápasů v dresu Teplic a jeden vstřelený gól. "Finalizujeme jednání. Trenér i sportovní ředitel říkají, že to je jeden z nejtalentovanějších hráčů své generace. Jestliže vyrůstal ve Slavii, chceme usilovat o to, aby se do ní vrátil. Máme dohodu s hráčem, agentem a jednáme s klubem," uvedl Tvrdík.

"O Královi se bavíme dlouhodobě. Je to stoper budoucnosti tak, jak by měli v budoucnu stopeři vypadat. Zájem trvá delší dobu. Jednání jsou intenzivnější, stejně jako sledujeme další hráče na českém trhu," dodal Trpišovský.

Trpišovský o Ševčíkovi s Masopustem: Mají ideální herní i charakterové rysy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud