Jakub Konečný
8. dubna 2020 • 19:03

Viktoria dál pomáhá. Guľa a spol. vozí místo tréninků obědy strážníkům

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomoci ve stavu nouze způsobeném pandemií COVID-19 lidem z první linie se snaží prakticky všechny kluby FORTUNA:LIGY, která byla přerušena.  Například trenéři a hráči A týmu Viktorie Plzeň tento týden rozvážejí obědy pro městské policisty v západočeské metropoli.



„Náš klub chtěl v aktuální nelehké situaci pomoci. Na základě úzké spolupráce s městem Plzeň jsme se domluvili, že pomůžeme vyřešit stravování pro městské strážníky, kteří i v této době plní své úkoly a dennodenně se starají o naši bezpečnost. Po celý týden jim tedy přímo z klubu budeme dovážet obědy zdarma,“ uvedl za management druhého týmu tabulky Petr Chvojka.

První vyšla řada na brankářskou dvojici Matúš Kozáčik a Aleš Hruška, kteří obědy z restaurace Klubovka zavezli osobně přímo na stanici strážníků. V úterý je následoval trenér Adrian Guľa s Pavlem Buchou, ve středu pak Marek Bakoš s Janem Kopicem. Vše za přísných hygienických podmínek, samozřejmostí jsou tedy roušky, gumové rukavice nebo co nejmenší osobní kontakt.

„Jsem rád, že se náš klub tímto způsobem zapojil do pomoci lidem, kteří si to zaslouží. Ihned jsem na tuto možnost kývnul a přijel osobně poděkovat,“ řekl během pondělní zavážky Hruška.

„Prožíváme nyní jedno z nejtěžších období za poslední desítky let. Vím, že se naši občané musí vyrovnávat s řadou razantních omezení a změn v pracovním i soukromém životě. Na druhou stranu se ale mezi lidmi zvedla a stále zvedá neskutečná vlna solidarity, což dokazuje například i naše FC Viktoria. Ukazuje se, že to všichni společně můžeme zvládnout,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

„Velmi si vážíme podpory FC Viktoria Plzeň, děkujeme jí, že v tomto pro všechny nelehkém období našim sloužícím strážníkům zpříjemnila část jejich náročné služby a doufáme, že se co nejdříve znovu setkáme, ale tentokrát už při jiné příležitosti, a to na domácím fotbalovém stadionu, abychom mohli dohlédnout na bezpečnost a pořádek při jejích utkáních,“ uvedl zástupce velitele Městské policie Plzeň Michal Rybáček.

Už dříve plzeňský klub jako výraz poděkování za nasazení v boji s pandemií koronaviru věnoval záchranářům 100 dresů podepsaných hráči. Dresy předali generální manažer klubu Adolf Šádek spolu s hlavním trenérem Adrianem Guľou a jeho asistentem Markem Bakošem na výjezdové základně Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje v Plzni na Borech. Každý dres je podepsaný konkrétním hráčem a je k němu přiložen certifikát originality a poděkování.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud