3. ledna 2021 • 12:10

Plzeň začala přípravu i s navrátilci z Budějovic a podepsala brankáře

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně zahájili zimní přípravu na jarní část FOTUNA:LIGY i se záložníkem Pavlem Šulcem a útočníkem Lukášem Matějkou, kteří se vrátili z hostování v Českých Budějovicích. Natrvalo pak Viktoria získala brankáře Jindřicha Staňka. Západočeši začali přípravu s 25 hráči do pole a třemi gólmany.



Staněk v Plzni hostoval z Českých Budějovic a Viktoria uplatnila opci na přestup. Čtyřiadvacetiletý gólman, který nastoupil k poslednímu duelu ligového podzimu proti Slavii (0:1), podepsal se západočeským klubem smlouvu na dva a půl roku. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Dvacetiletý Šulc se dosud v A-týmu Plzně neprosadil a působil na hostováních. Nejprve v druholigové Jihlavě a následně v Opavě a Českých Budějovicích. Na podzim zápolil se zraněním.

O tři roky starší Matějka si na podzim v dresu Dynama připsal první ligové starty. Předtím hrával za druholigové Ústí nad Labem a třetiligové Domažlice.

U plzeňského týmu navzdory velmi nepovedenému podzimu zůstal slovenský trenér Adrian Guľa. Viktoria přezimuje až na devátém místě neúplné tabulky, což je jejich nejhorší umístění po podzimu od sezony 2006/07.

Guľa si do přípravy vytáhl dva hráče z rezervy - obránce Josefa Koželuha a Václava Míku. Mimo Plzeň bude nadále pokračovat jiný zadák Šimon Gabriel, který by měl hostovat v Teplicích.

Viktoria vzhledem k rekordně krátké přestávce a začátku jarní části už v polovině ledna tentokrát neodletí na soustředění do zahraničí a bude se připravovat doma. V sobotu odehrají Západočeši přípravné utkání s druholigovým Hradcem Králové.

Kádr Plzně pro zimní přípravu

Brankáři: Aleš Hruška, Jindřich Staněk, Dominik Sváček

Obránci: Jakub Brabec, Milan Havel, Lujkáš Hejda, Matěj Hybš, Filip Kaša, Josef Koželuh, David Limberský, Václav Míka, Luděk Pernica, Radim Řezník.

Záložníci: Marko Alvir, Adriel Ba Loua, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Tomáš Hořava, Miroslav Káčer, Lukáš Kalvach, Joel Ngandu Kayamba, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Pavel Šulc.

Útočníci: Jean-David Beauguel, Lukáš Matějka, Zdeněk Ondrášek.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud