Štěpán Filípek
19. srpna 2022 • 18:35

Hancko musí být Spartě vděčný, ale splácel jí to. Byl to lídr, říká Siegl

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Hanci, zůstaň!“ Tahle prosba se mnohohlasně nesla z letenských tribun po posledním ligovém zápase s Olomoucí. Prosba sparťanských fanoušků však nakonec nebyla vyslyšena: obránce Dávid Hancko se stěhuje do Feyenoordu Rotterdam za 200 milionů korun (s výhledem na zisk dalších 50). „Nechci říct, že to byl srdcař, na to byl v mužstvu krátce, ale vybudoval si pozici i u diváků. Byl to lídr,“ ohlíží se za působením slovenského obránce ve speciálním videu bývalý slavný sparťanský kanonýr Horst Siegl.



Hancko se ve Spartě objevil v srpnu 2019, kdy přišel na hostování z italské Fiorentiny. Do ní přestoupil jako velký talent po pouhých pětadvaceti prvoligových zápasech v dresu Žiliny, s níž získal mistrovský titul.

Jenže v Serii A si připsal pouhých pět startů. Na Letné, kam pak přestoupil, znovu nakopl motor a loučil se s kapitánskou páskou na rukávu. „Musí být Spartě vděčný, že mu dala šanci a uplatnila na něho opci,“ ohlíží se Siegl. „A on jí to splácí,“ dodává.

Čtyřnásobný nejlepší ligový střelec prozrazuje, zda se mu Hancko zamlouval víc na pozici stopera, nebo levého obránce, a jak si podle něho tým bez své dosavadní opory poradí.

Obrovská chyba Hancka s Holcem! Podívejte se, jak Sparta přišla o Evropu
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud