Radek Špryňar
16. dubna 2024 • 16:00

MONSTR problém Slavie: bitvy v TOP 3. Expert: Nezvládá zápasy pod tlakem

Autor: Radek Špryňar, inf
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Statistika nuda je, ale… Pro Slavii tuze bolavá porážka s Plzní 0:1 potvrdila jeden sešívaný monstr problém: armáda Jindřicha Trpišovského opakovaně nezvládá setkání se Spartou a Plzní. V aktuálním ročníku v bitvách mezi TOP 3 sebrala jen dvě remízy s Letenskými. „Náhoda to není,“ vzkazuje David Kobylík, expert Sportu. Co to znamená v boji o titul? Průšvih! V posledních pěti letech minitabulka vzájemných zápasů nejlepších českých týmů určovala mistra...



V ročníku 2018/19, který byl v Edenu první kompletní pro Jindřicha Trpišovského, vyválčili sešívaní ze šesti srážek se Spartou a Plzní celkem jedenáct bodů. V minitabulce těchto tří byli nejlepší a na konci bláznili štěstím z titulu. O rok později sesbírali dvanáct bodů, v partiích TOP 3 byli zase top a opět láskyplně tiskli k hrudi mistrovský pohár. A pokračujeme. V ročníku 2021/22 byla v malé tabulce na první pozici Plzeň. Ligu vyhrála. O sezonu později napsala úplně stejný příběh Sparta.

Pohled do historie jasně ukazuje, že kdo se nejlépe orientuje v zápasech „svaté trojice“, bere titul. „Vůbec se tomu nedivím. Jde o stěžejní mače, rozhoduje se v nich o mistrovi. Vzájemné zápasy, pokud si v nich nahoníte body, dělají finální rozdíl. A opačně to platí úplně stejně,“ přikyvuje Jaroslav Černý, bývalý ofenzivní záložník Slavie.

A k „sešívaným“ hned teď. V aktuální sezoně jsou v minitabulce, poprvé v éře Trpišovského,

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud