24. července 2014 • 11:02

Člen fotbalové vlády chce odvolat Damkovou: Šéfovat sudím nezvládá

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Šéfka rozhodčích Dagmar Damková musí skončit!“ Jeden z členů Výkonného výboru FAČR Vlastimír Hrubčík se před startem ligy ostře pustil do předsedkyně komise rozhodčích. Nelíbí se mu, že kvůli Damkové ubývá v lize moravských arbitrů. A zklamal ho v tomto ohledu i předseda Miroslav Pelta.



Damkovou vyzvu k odstoupení. Případně vyvolám hlasování o jejím konci,“ řekl Hrubčík v rozhovoru pro MF Dnes.

Vadí mu, že šéfka rozhodčích ignoruje moravské sudí. „I když nejsou horší, nahrazuje je těmi českými. Zrálo to ve mně delší dobu. Komisi rozhodčích považuji za nejslabší článek českého fotbalu, paní Damková to nezvládá,“ pálí ostrými.

Šéfka rozhodčích Dagmar Damková s přítelem Romanem Berbrem, jedním z nejvlivnějších funkcionářů FAČR.Foto Pavel Mazáč SPORT

Zklamal ho i Miroslava Pelta , předseda FAČR. Prý mu slíbil, že se touto problematikou bude zabývat. Nestalo se.

Vlastimír Hrubčík se pokusí svrhnout Dagmar DamkovouFoto profimedia.cz
„Přišla jen finální listina rozhodčích (ta je tajná). Členům z Moravy by to nemělo být jedno. A jedno jim to není. Poslouchám hlasy, na co tam sedíme, když si s námi Pelta dělá, co chce,“ pokračuje Hrubčík.

Odvolání Damkové z pozice předsedkyně komise rozhodčích se ovšem nejeví jako reálná představa. Po svém boku má vlivného místopředsedu FAČR a životního partnera Romana Berbra , který se podle Hrubčíka „stará o rozhodčí nad rámec svých povinností“.

„Možná se to nepovede a bude to vypadat jen jako nějaké gesto. I to je důležité. Chci upozornit na to, že ne všechno je v pořádku a ne všechno funguje tak, jak by mělo,“ dodal Hrubčík s tím, že Damkové může škodit i to, že pracuje v několika funkcích najednou.

Šéfka komise rozhodčích Dagmar DamkováFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud