21. září 2022 • 21:00

Drama v Kroměříži, domácí sahali po senzaci. Baník ale penalty zvládl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy ve 2. kole domácího poháru vyřadili třetiligovou Kroměříž až v penaltovém rozstřelu. Po 90 minutách i prodloužení skončil zápas 3:3. Další tým z nejvyšší soutěže Hradec Králové naopak zvládl vstup do tohoto ročníku MOL Cupu bez problémů a na hřišti divizní Čáslavi si připsal i díky čtyřem brankám Petra Rybičky drtivé vítězství 11:0. Uspěly i zbylé dva ligové celky. České Budějovice vyhrály v Chomutově rovněž vysoko 5:0 a Bohemians Praha 1905 porazili Ústí nad Labem 3:0.



Baník v Kroměříži začal dobře, a když v sedmé minutě vedl po gólech Tijaniho a Miskoviče 2:0, nezdálo se, že by měl mít s lídrem MSFL problémy. Pak snížil z penalty Chwaszcz, ale ve 28. minutě vrátil favoritovi dvoubrankové vedení premiérovou trefou v ostravském dresu Brazilec Cadu.

Jenže ještě do poločasu se podruhé prosadil Chwaszcz a v 72. minutě po skrumáži dotlačil míč za čáru domácí Surynek. Mezitím neproměnil penaltu ostravský Plavšič. Favorit na velmi rozbahněném terénu už nedokázal rozhodnout v základní hrací době ani v prodloužení a postup si zajistil až v penaltovém rozstřelu, v němž uspěli všichni čtyři ostravští exekutoři. Poprvé po zranění nastoupil za Baník coby střídající útočník Almási.

„Drama jsme si zavinili absolutně sami. Zápas byl dobře rozehraný, dali jsme na 3:1, soupeře jsme dostali do hry vlastními chybami. To by se na naší úrovni nemělo stávat. Někteří hráči předvedli výkon, jaký předvedli, a uvidíme, co se bude dít dál,“ uvedl pro ČT sport ostravský trenér Pavel Vrba.

Hradec Králové si při vstupu do poháru s chutí zastřílel. Čtyřikrát v Čáslavi skóroval Rybička, po dvou gólech si připsali Kubala a Matěj Koubek. V závěru navíc favorit ještě neproměnil penaltu. „Votroci“ vyrovnali své nejvyšší vítězství v soutěžním zápase v samostatné historii, v sezoně 1993/94 v poháru rozstříleli ČSA Karviná rovněž 11:0.

Českobudějovičtí si v Chomutově částečně zlepšili náladu poté, co v lize třikrát za sebou prohráli. Tři góly dal diviznímu soupeři útočník Zajíc. „Vstup do zápasu byl výborný, vytvořili jsme si spoustu šancí, akorát neskončily v první patnáctiminutovce gólem. Slušný byl také pohyb, pak dali kluci rychlé dva góly a od té doby byl zápas v naší režii. Mohli jsme dát klidně víc gólů než pět,“ citoval klubový web asistenta českobudějovického trenéra Jana Baránka.

Bohemians 1905 i v Ústí nad Labem potvrdili, že se jim v této sezoně více daří venku. „Klokani“ proti třetiligovému soupeři rozhodli na přelomu poločasů, kdy od 41. do 58. minuty zaznamenali všechny tři branky. Dvakrát skóroval Květ, první gól v dresu Bohemians zapsal Drchal.

Už v minulém týdnu vstoupilo do domácího poháru sedm ligových týmů a Pardubice jako první celek z nejvyšší soutěže vypadly. Čtveřice účastníků letošní kvalifikace evropských pohárů - Plzeň, pražské kluby Slavia se Spartou a Slovácko - a také vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění Mladá Boleslav zasáhnou do MOL Cupu až v dalším kole. Los se uskuteční v pátek na Strahově.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Benátky nad Jizerou - Varnsdorf 1:2 (0:1),

Libišany - Jihlava 1:3 po prodl. (1:1, 0:1),

Most-Souš - Vlašim 1:4 (1:3),

Bzenec - MFK Karviná 1:2 (1:1).

 

Góly

Domácí: 10. Chwaszcz, 40. Chwaszcz, 72. Surynek

Hosté: 2. Tijani, 7. Mišković, 28. Cruz

Sestavy

Domácí: Dostál – Vyhlíd (67. Machálek), Zavadil, Ťahlo (107. Votava), Jeleček – Cupák, Matoušek /K/ – Jambor (67. Surynek), Houser, Plecitý (57. Mlčoch, 77. Červenka) – Chwaszcz (67. Sedlák)

Hosté: Letáček – Ndefe, Frydrych, Lischka, Fleišman /K/ – Tetour (88. Klíma), Boula – Cruz (67. Buchta), Mišković (56. Kuzmanović), Plavšić (113. Jaroň) – Tijani (67. Almási)

Karty

Domácí: Matoušek, Cupák

Hosté: Kuzmanović, Fleišman, Vrba (trenér), Frydrych

Rozhodčí

Černý – Nádvorník, Hurych

Stadion

Stadion Jožky Silného, Kroměříž

Návštěva

1425 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 7. Kubala, 17. Rybička, 38. Kodeš, 47. Kubala, 49. Schovanec (vl.), 54. Rybička, 58. Koubek, 59. Rybička, 70. Rybička, 71. Dvořák, 77. Koubek

Sestavy

Domácí: Vyhnánek – Nykodým (46. Kurka), Čuchal, Ronovský (C), Vocel (85. Petrů), Chábera (25. Vilím), Junek (64. Konyvka), Hajník, Schovanec, Bašek (64. Vančura), Slavík.

Hosté: Bajza – Smrž (61. Kučera), Čihák, Rybička, Kubala (69. Dvořák), Novotný (69. Hájek), Ševčík, Harazim, Kodeš (C) (61. Doležal), Čech (61. Leibl), Koubek.

Karty

Domácí: Schovanec

Hosté: Smrž

Rozhodčí

Starý – Vodrážka, Slavíček.

Stadion

Areál Vodranty, Čáslav

Návštěva

750 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 40. Drchal, 47. Květ, 57. Květ

Sestavy

Domácí: Plachý – Zůza (46. Mayerhofer), Hudec, Čítek, Uličný (64. Mráček) – Zaspal (46. Kubín), Jiránek, Vobecký, Robert – Benda (64. Klimt), Černý (55. Škoda).

Hosté: Bačkovský – Köstl, Křapka, Krch – Hála, Beran, Jindříšek (66. Hůlka), Prekop – Mužík (77. Dostál), Drchal (73. Kovařík), Květ (66. Morávek).

Karty

Domácí: Hudec

Rozhodčí

Klíma – Leška, Vyhnanovský

Stadion

Městský stadion Ústí nad Labem-Bukov

Návštěva

984 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 20. Havel, 21. Zajíc, 51. Zajíc, 57. Zajíc, 81. Zajíc

Sestavy

Domácí: Švejda – Kibal (79. Luxa), Kubík (C), Kunart, Chaloupka – Schreiner (86. Růžička), Klimeš, Janošík, Liška – Jelínek (58. Svoboda) – Kopta (79. Vymyslický).

Hosté: Janáček – Čolič (79. Krch), Králik (C) (58. Sladký), Havel, Sluka – Broukal, Švec (69. Penner) – Potočný (46. Čmelík), Hellebrand, Hais (69. Matoušek) – Zajíc.

Karty

Domácí: Liška, Kubík

Hosté: Švec

Rozhodčí

Kvítek – Ratajová, Váňa

Stadion

Letní stadion Zadní Vinohrady, Chomutov

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud