3. prosince 2020 • 20:48

Gent - Liberec 1:2. Slovan má druhou výhru, ale ztratil naději na postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vyhráli v předposledním 5. kole skupiny L v Evropské lize v Gentu 2:1, po remíze Crvené zvezdy Bělehrad s Hoffenheimem ale ztratili i teoretickou naději na postup. Slovan poslal do vedení ve 32. minutě Kamso Mara a pojistku přidal v 55. minutě Taras Kačaraba. Za domácí vzápětí snížil Roman Jaremčuk. Utkání se kvůli opatřením proti koronaviru hrálo bez diváků.



Liberec navázal na úvodní domácí vítězství 1:0 nad Gentem a druhý tým předčasně ukončené minulé sezony belgické ligy překvapivě porazil i podruhé. Další tři duely skupiny ale Severočeši prohráli a před závěrečným zápasem za týden doma s Crvenou zvezdou už nemohou postoupit. Slovan ztrácí na bělehradského soupeře nedostižné čtyři body, má ale jistotu, že skončí v tabulce třetí před Gentem, který je bez bodu.

Zápas českého mužského týmu poprvé v pohárových soutěžích UEFA řídila žena. Utkání v Gentu rozhodovala trojice ukrajinských sudí v čele s hlavní Katerynou Monzulovou.

Gent stejně jako v úvodním vzájemném duelu od úvodu více držel míč a byl aktivnější, ale znovu se mu nevedlo ve finální fázi. V šesté minutě se dostal do otevřené obrany Bukari a hosty poprvé zachránil brankář Nguyen, který zmenšil úhel a střelu vyrazil.

Vypjpatý závěr utkání Evropské ligy mezi Gentem a Libercem
Vypjpatý závěr utkání Evropské ligy mezi Gentem a Libercem

Poté se domácí u rozhodčí Monzulové marně dožadovali penalty a na druhé straně v dobré pozici hlavičkoval vedle Hilál. V 21. minutě měl další šanci Bukari, z úhlu ale Nguyena opět nepřekonal. Následně pálil vedle Jaremčuk.

Ve 32. minutě nečekaně otevřeli skóre po povedeném brejku Severočeši. Mara si narazil míč s Peškem a ve vápně s pomočí teče Mohamaddího překonal brankáře Bolata. Liberec se prosadil z první střely mezi tyče.

Gent, kterému patří v belgické lize až 11. místo, inkasovaný gól rozhodil a hosté brzy po přestávce zvýšili. Z přímého kopu z hranice vápna ještě Hilál trefil brankáře Bolata, ale v 55. minutě už Liberečtí dotlačili po závaru míč za čáru. Gól byl připsán Kačarabovi.

V 59. minutě domácí snížili, po narážečce s Dorschem se trefil zhruba z 20 metrů přesně k tyči Jaremčuk. Vzápětí mohl odpovědět Hilál, ale radost mu zkazila tyč. Bahrajnský útočník se neprosadil ani v 80. minutě, kdy nevyužil sólový únik. Hosty už to ale nemuselo příliš mrzet, v nervózním závěru plném žlutých karet cenné vítězství udrželi.

Góly

Domácí: 59. Jaremčuk

Hosté: 32. Mara, 55. Kačaraba

Sestavy

Domácí: Bolat – Hanche-Olsen, Arslanagic, Fortuna – Castro-Montes (57. Kleindienst), Dorsch, Owusu (62. Bezus), Kums (C), Mohammadí – Bukari – Jaremčuk.

Hosté: Nguyen – Koscelník, Jugas, Kačaraba, Mikula (C) – Sadílek, Mara – Pešek (74. Matoušek), Beran (67. Hromada), Mosquera – Júsuf Hilál (85. Rabušic).

Náhradníci

Domácí: Jochmans, Roef, Ngadeu, Odjidja-Ofoe, Bezus, van Daele, Botaka, Samoise, Marreh, George, Plastun, Kleindienst

Hosté: Hasalík, Knobloch, Rabušic, Nešický, Matoušek, Rondić, Fukala, Hromada, Tijani, Chaluš

Karty

Domácí: Mohammadí, Kums, Fortuna, Bukari, Jaremčuk

Hosté: Mara, Matoušek, Sadílek, Rabušic

Rozhodčí

Monzulová – Ardaševová, Strilecká (všechny Ukrajina)

Stadion

Ghelamco Arena, Gent

Skupina L

Z V R P Skóre B
1. Hoffenheim 6 5 1 0 17:2 16
2. CZ Bělehrad 6 3 2 1 9:4 11
3. Liberec 6 2 1 3 4:13 7
4. Gent 6 0 0 6 4:15 0

SESTŘIH: Liberec - Jablonec 1:3. Podještědské derby pro hosty, rozhodl Schranz
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud