Jakub Konečný
21. srpna 2021 • 13:27

Jablonecká zkušenost jede. Agent k Pilařovi: Myslel jsem, že to přijde dřív

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohromady je jim 66 let, ale mladíkům ze Žiliny ukázali, že věk je jen číslo. Parťáci z levé lajny Václav Pilař s Janem Krobem byli hlavními strůjci vítězství 5:1, po kterém je Jablonec už jednou nohou v základní skupině Konferenční ligy. Nahráli na čtyři z pěti branek domácích.



Byl to střet dvou generací, který vyzněl drtivě pro tu starší. Základní jedenáctka Žiliny s věkovým průměrem 21,5 roku v Jablonci tvrdě narazila. Nad energií a talentem mládí měla tentokrát jednoznačně navrch zkušenost a dokonale zvládnuté řemeslo.

Platilo to ostatně i v rámci vítězného týmu, kde Václav Pilař s Janem Krobem na levé straně jednoznačně zastínili tandem Dominik Pleštil – Libor Holík na opačném kraji hřiště.

„Pokud jsem se nedávno vyjádřil, že v aktuální formě je Venca Pilař jedno z nejlepších křídel ligy, tak bych chtěl říct, že jsem nekecal... A Krob tři asistence, to se rozhodně počítá,“ vyťukal hned po zápase na Twitter Jakub Podaný, který ještě v minulé sezoně za Jablonec hrál.

V Pilařově případě určitě nepřehání, dvaadvacetinásobný reprezentant chytil v nové sezoně skutečně vynikající formu. Nastoupil zatím do všech sedmi zápasů a nezklamal ani proti Celtiku či Bohemians, tedy v zápasech, které zelenobílým výsledkově ani herně nevyšly.

„Pro mě to není žádné překvapení, myslel jsem, že to přijde daleko dřív,“ říká Jiří Müller z agentury ESAM, která Pilaře zastupuje. „Chuť měl Venca vždycky, šlo jen o to, aby to našlo společnou řeč s jeho tělem. Trenér Rada pochopil, co pro svou pohodu potřebuje, a Venca jim to vrací těmito výkony.“

Müller naráží na křehké zdraví svého klienta, který si užil svoje zejména s koleny. A potřebuje tak individuální přístup, někdy i úlevy v tréninku, nebo aspoň jinou zátěž než zbytek týmu. V Olomouci to byl kámen úrazu, trenér Radoslav Látal odmítal dělat mezi hráči výjimky, což jejich vzájemný vztah nenapravitelně narušilo a skončilo Pilařovým hořkým odchodem.

V jabloneckém azylu však odchovanec Hradce Králové po aklimatizační sezoně v té druhé naplno rozkvetl.

„Kromě pana Rady na tom má zásluhu i pan Pelta, který Vencovi od začátku věřil,“ připomíná Müller osobu jabloneckého bosse. „Říkal, že si pořád pamatuje Vencův gól proti Holanďanům, prý z toho tehdy měl málem orgasmus,“ dodává s úsměvem.

O dva roky starší Krob působí v Jablonci ještě o sezonu déle – a na rozdíl od Pilaře se zejména proti Celtiku trápil. Až příliš bylo znát, že má z rychlostně skvěle vybavených soupeřů velký respekt, šly přes něj i nějaké góly. Rada, sám bývalý levý bek, však Kroba v sestavě podržel, a podsaditý obránce se mu proti Žilině odvděčil parádním výkonem.

Zcela vymazal Adriána Kaprálika, považovaného za největší hvězdu hostí, a navíc nahrál na trefy Miloše Kratochvíla, Jakuba Považance a Jakuba Martince.

Krobova vyhlášená precizní levačka se ozvala v pravý čas.

JAN KROB PROTI ŽILINĚ
90 odehraných minut
3 asistence
78 % úspěšnost přihrávek
83 % úspěšnost soubojů
67 % úspěšnost vzdušných soubojů
100 % úspěšnost driblinků
Zdroj: InStat

VÁCLAV PILAŘ PROTI ŽILINĚ
80 odehraných minut
1 asistence
81 % úspěšnost přihrávek
50 % úspěšnost soubojů
29 % úspěšnost vzdušných soubojů
100 % úspěšnost driblinků
Zdroj: InStat

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud