12. listopadu 2010 • 20:29

Ostudný kolaps: Slavia inkasovala v 92. minutě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy uhráli při premiéře nového kouče Karola Marka v předehrávce 16. kola nejvyšší soutěže na hřišti Slavie remízu 1:1. Bod jim v souboji dvou tradičních klubů, které se letos trápí na konci tabulky, zajistil v nastavení Hušbauer. Za domácí otevřel po půlhodině skóre svým premiérovým ligovým gólem v červenobílém dresu Koubský.



Do Edenu nakonec dorazilo asi dvě stě ostravských příznivců, kteří sice ve svém sektoru během utkání zapálili několik dýmovnic, ale jinak se v rizikovém utkání žádných větších výtržností nedopustili.


Na hřišti získala v úvodu navrch Slavia. První velkou šanci si vytvořila po čtvrthodině, kdy Daněk vyrazil střelu Jaroslava Černého před sebe, ale dobíhající Kisel hlavičkoval v záklonu nad břevno. Nebezpečná byla i rána Milana Černého, která o kousek minula tyč.

Baník zpočátku působil pod novým koučem zakřiknutě, přesto měl po 24 minutách blízko k otevření skóre. Fantiš přiťukl ve vápně volnému Šenkeříkovi, který ještě v minulé sezoně oblékal slávistický dres, a gólmana Zlámala zachránila tyč.

Aktivitu domácích však ojedinělá šance Baníku nijak výrazně nezbrzdila a svoji převahu Pražané přesně po půlhodině hry korunovali úvodní brankou. Kisel trefil z hranice vápna tyč a Koubský pohotově dorazil míč za bezmocného Daňka. V závěru poločasu ještě dvakrát zahrozili oba slávisté Černí, zkušenější Jaroslav ani jeho kolega Milan však prostor mezi tyčemi netrefili.
Dembele ukopává míč před Hušbauerem
Dembele ukopává míč před Hušbauerem

Po přestávce se Slavia více zatáhla a Baník marně hledal ofenzivní nápady. Jeho snaha byla stereotypní, pomalá a Zlámal si dlouho takřka nesáhl na míč. Naopak hostující gólman Daněk se v 70. minutě hodně natahoval, aby konečky prstů zneškodnil střelu Milana Černého.

Sedm minut před koncem odmítl pojistku Kisel, jehož pokus směřující do branky vykopl hostující bek Neves, a slávisty to hodně mrzelo. Když už se zdálo, že v klidu dokráčejí k třem bodům, napřáhl Hušbauer a střelou do horního rohu v posledních sekundách srovnal.

Slavia Praha - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 30. Koubský - 90.+2 Hušbauer.
Rozhodčí: Zelinka - Ubias, Urban.
ŽK: Hora, Belaid, Kaufman, Hubáček, Čelůstka - Marek, Šenkeřík, Varadi, Neuwirth, Zeher, Lukeš.
Diváci: 4407.

Slavia: Zlámal - Kaufman, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Dembélé - Hora, Belaid (69. Jarolím), M. Černý (76. Koreš) - J. Černý, Kisel (90. Ragued).

Ostrava: Daněk - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Marek, Hušbauer - Varadi (71. Pilík), Lukeš, Fantiš - Šenkeřík (62. Zeher). Trenér: Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud