22. listopadu 2019 • 12:24

Los play off Ligy národů: Poslední boj o EURO zná všechny dvojice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slováci měli jasno, své soupeře se dnes ale dozvěděli všichni zbylí účastníci závěrečného boje o poslední čtyři místa na EURO 2020. Island, který na minulém evropském šampionátu došel do čtvrtfinále, se v semifinále play off Ligy národů utká s Rumunskem, Bulhaři vyzvou Maďarsko, Kosovo změří síly se Severní Makedonií.



O složení ostatních dvojic bylo jasno už po skončení kvalifikace. Slovensko vedené českým trenérem Pavlem Hapalem se ve skupině B utká s Irskem a v případě postupu nastoupí venku proti lepšímu z dvojice Bosna a Hercegovina - Severní Irsko. Ve skupině D proti sobě nastoupí Gruzie s Běloruskem a Severní Makedonie s Kosovem.

Ve skupině C se Norsko utká se Srbskem a Skotsko s Izraelem. Ve skupině A los určil Islandu za soupeře Rumunsko, druhou dvojici tvoří Bulharsko s Maďarskem. Semifinále jsou na programu 26. března, finále pak 31. března. V obou případech se hraje na jeden zápas. O účastnících baráže rozhodlo jejich umístění v Lize národů.

Vítězové baráže si zajistí poslední čtyři volná místa na mistrovství Evropy, jehož základní skupiny budou rozlosovány už 30. listopadu. Místo na turnaji, který na přelomu června a července bude premiérově hostit 12 zemí, si v kvalifikaci vybojovaly Česká republika, Anglie, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Itálie, Německo, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rusko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina a Wales.

Semifinále play off Ligy národů
Skupina A: Island - Rumunsko, Bulharsko - Maďarsko
Skupina B: Bosna - Severní Irsko, Slovensko - Irsko
Skupina C: Skotsko - Izrael, Norsko - Srbsko
Skupina D: Gruzie - Bělorusko, Severní Makedonie - Kosovo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud