14. listopadu 2019 • 19:50

Česko – San Marino 6:0. Góly lvíčat obstarali Hložek, Krejčí a Janošek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let zvítězili ve čtvrtém utkání kvalifikace mistrovství Evropy nad San Marinem 6:0. "Lvíčata" dala v Chomutově v každém z poločasů tři góly, dvakrát se trefili Adam Hložek, Dominik Janošek a Ladislav Krejčí. Mladíci mají po čtyřech zápasech šestičlenné skupiny na kontě dvě výhry a dvě remízy a posunuli se o skóre do čela neúplné tabulky.



Po sérii čtyř domácích utkání se svěřenci trenéra Karla Krejčího v pondělí poprvé představí venku, od 18:00 nastoupí v Chorvatsku. Přímý postup na šampionát v Maďarsku a Slovinsku si zajistí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst bez zápasů s šestým týmem tabulky. Zbylých osm mužstev na druhých příčkách si zahraje baráž a úspěšná čtveřice zkompletuje 16 účastníků mistrovství.

Mladíci proti outsiderovi skupiny ze San Marina, který ještě v této kvalifikaci nedal gól, od úvodu jasně kralovali. Skóre otevřel v 11. minutě hlavičkou po rohu Hložek, ve 14. minutě poslal k tyči odražený míč Janošek a skóre první půle uzavřel na zadní tyči po centru Krejčí. V tu chvíli už bylo jasné, že "Lvíčata" bodově napraví říjnové domácí remízy s Řeckem a Skotskem.

Krejčí, který hrál netradičně na pozici stopera, v 67. minutě z podobné pozice přidal čtvrtý gól a poté se podruhé v utkání trefil i další sparťan Hložek. Osm minut před koncem pak po dalším odraženém balonu zamířil podruhé přesně k tyči také plzeňský Janošek.

Góly

Domácí: 11. Hložek, 14. Janošek, 38. Krejčí, 67. Krejčí, 69. Hložek, 82. Janošek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Trmal – Holík (76. Souček), Chaluš, Krejčí, Sadílek – Havelka (85. Granečný), Janošek – Bucha (76. Hlavatý), Šulc (64. Vaníček), Žitný (64. Kohút) – Hložek.

Hosté: De Angelis – Moretti, Cevoli (88. Quaranta), Valentini, Conti – Dolcini – Tomassini (88. Nanni), Ceccaroli (74. Liverani), Raschi (46. Franciosi), Cecchetti – Pancotti (66. Babboni).

Karty

Hosté: Franciosi, Conti

Rozhodčí

Jónasson – Gudmundsson, Árnason

Stadion

Letní stadion, Chomutov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud