18. června 2018 • 10:55

Zvláštní taktika Korejců! V přípravě měnili čísla, aby zmátli Švédsko

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavou taktiku vymyslel kouč Jižní Koreje Šin Te-jing před začátkem světového šampionátu. V posledních přípravných duelech záměrně měnil hráčům čísla dresů, aby zmátl své soupeře. „Můžou znát několik našich hráčů, ale pro lidi ze Západu je velmi obtížné rozlišit Asijce, a proto jsme to udělali,“ vysvětlil netradiční krok korejský trenér. Do turnaje vstoupí dnes proti Švédsku (14:00).



Na letošním mistrovství světa nemají příliš ambicí. Jen pět hráčů z 23členného kádru Jižní Koreje působí v Evropě. Na úspěch, který se jim povedl na domácím šampionátu v roce 2002 v podobě čtvrtého místa, můžou takřka zapomenout. Velkým oříškem pro ně už bude jen těžká skupina s obhájci z Německa, Mexikem a Švédskem.

Trenér Šin Te-jing tak přišel se strategií, jak zmást soupeře. V přípravných zápasech proti Bolívii (0:0) a Senegalu (0:2) záměrně zaměnil hráčům čísla dresů tak, aby se na ně protivníci v Rusku nemohli snadno připravit. Tradiční čísla ponechal jen největší hvězdě týmu Son Hung-minovi z Tottenhamu a kapitánovi Ki Song-jungovi ze Swansea.

„Všichni trenéři mají pravděpodobně pocit, že je jejich soupeři špehují. Myslím si, že to je naprosto přirozené, že se všichni snažíme o sobě co nejvíce informací,“ reagoval na nedělní tiskové konferenci před zápasem se Švédskem, kde tento krok vysvětlil.

Jihokorejský kouč Šin Te-jing
Jihokorejský kouč Šin Te-jing

A měl pravdu, Švédové přípravu soupeře bedlivě pozorovali, na soustředění do Rakouska dokonce vyrazil jeden ze skautů skandinávské reprezentace. Korejci na něj ovšem během jednoho tréninku přišli. „Vyhnali jsme ho, protože jsme nechtěli našim soupeřům ukázat všechno a pokusili se je zmást,“ dodal Te-jing.

Švédský trenér Janne Andersson se pak za špehování korejské přípravy musel omluvit. „Slyšel o tréninku, nevěděl, že jde o zavřený trénink a pozoroval ho z dálky,“ řekl o akci svého spolupracovníka. „Je velmi důležité, abychom projevili respekt vůči všem našim soupeřům za všech okolností. Pokud si to někdo vyloží jiným způsobem, je na místě projevit lítost,“ doplnil omluvu.

Oběma týmům půjde v pondělním zápase o hodně. Z obtížné skupiny, kterou navíc zamotala nedělní výhra Mexika nad Německem 1:0, nebude lehké proklouznout dál. „Moc se na mistrovství světa těším. Těšíme se na zápas, měli jsme vynikající přípravy,“ zmínil bojovně švédský kapitán Andreas Granqvist.

Zda zajímavá korejská taktika bude k něčemu dobrá, sledujte od 14:00 v ONLINE přenos utkání na iSport.cz.

Góly

Domácí: 65. Granqvist

Hosté:

Sestavy

Domácí: Olsen – Augustinsson, Granqvist, P. Jansson, Lustig – Claesson, Seb. Larsson (81. Svensson), Ekdal (71. Hiljemark), Forsberg – Berg, Toivonen (77. Kiese Thelin).

Hosté: Čche Hjon-u – I Jong, Čang Hjon-su, Kim Jong-kwon, Pak Ču-ho (28. Kim Min-u) – I Če-song, Ki Song-jung, Ku (73. I Sung-u) – Hwang Hi-čchan, Kim Šin-uk (66. Čong U-jong), Son Hung-min.

Náhradníci

Domácí: Durmaz, Guidetti, Helander, Hiljemark, Johnsson, Kiese Thelin, Krafth, Nordfeldt, Olsson, Rohdén, Svensson

Hosté: Hong-čchol, Ču Se-čong, Čong Song-hjon, Čong U-jong, Kim Čin-Hjon, Kim Sung-kju, Kim Min-u, Ko Jo-han, I Sung-u, Mun Son-min, O Pak-suk, Jun Jong-Sun

Karty

Domácí: Claesson

Hosté: Kim Šin-uk, Hwang Hi-čchan

Rozhodčí

Aguilar (Salvador) – Zumba (Salvador), Mora Araya (Kostarika)

Stadion

Stadion Nižnij Novgorod (Nižnij Novgorod)

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Švédsko 3 2 0 1 5:2 6
2. Mexiko 3 2 0 1 3:4 6
3. Již. Korea 3 1 0 2 3:3 3
4. Německo 3 1 0 2 2:4 3

Hašek: Video může zásadně změnit bránění rohů
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Černý úvod favoritů. Němci si vylámali zuby na Mexiku, i Brazílie klopýtla
Video se připravuje ...

Debata Sportu: Brazílie zaváhala, ale nepotřebuje revoluci, míní Hašek. Rozhodčí chybovali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud