25. listopadu 2022 • 20:05

SESTŘIH: Nizozemsko - Ekvádor 1:1. Oranjes znovu nenadchli, Valencia úřadoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prvním zápase šampionátu panovala ve skupině A mezi Nizozemskem a Ekvádorem shoda. Oba týmy úvodní střetnutí mistrovství světa v Kataru vyhrály 2:0. A shoda bude panovat i po vzájemném utkání. Oranjes brzy otevřeli skóre, když se podobně jako proti Senegalu prosadil Cody Gakpo, jenže Ekvádor má svého kanonýra a Enner Valencia jako správný kapitán úřadoval i dnes, když na začátku druhé půle vyrovnal. Nizozemci už se na nic nezmohli a zápas skončil smírně 1:1. Pro oba tábory se jedná o důležitý bod před posledními střety ve skupině. Nizozemce čeká Katar, Ekvádor si to v bitvě o postup rozdá se Senegalem.



Nizozemsko neprohrálo ve skupinové fázi na MS už 15 zápasů po sobě, což je třetí nejdelší série v historii. O její prodloužení se budou "Oranjes" snažit v úterním zápase s Katarem, který už nemá šanci na postup. Ekvádor se v souběžně hraném duelu utká se Senegalem, jenž má jen o bod méně.

Nizozemci ve druhém utkání na turnaji vystřelili na branku pouze jednou, a to už v 6. minutě. Klaassen přenechal míč Gakpovi, který pod tlakem zakončil přesně k levé tyči a prosadil se i ve druhém startu na mistrovství světa. Ekvádor inkasoval poprvé od 30. března.

Ve 32. minutě mohl vyrovnat Valencia, který na hranici vápna odskočil od bránícího Dumfriese a pohotově vystřelil. Brankář Noppert ale jako pokus vyrazil na rohový kop.

V poslední minutě nastavení prvního dějství se po rohu dostal ke střele Estupiňán, který sice brankáře Nizozemska překonal, gól ale nebyl uznán. Ekvádorský obránce Vernaza se aktivně zapojil do herní situace z ofsajdového postavení.

Branky se tak Ekvádor dočkal až na začátku druhé půle. Prudkou střelu Estupiňána vyrazil Noppert pouze k nohám Valencii, který pohotově dorazil míč do sítě.

Ekvádor byl v zápase aktivnější, svěřenci argentinského trenéra Alfara vystřelili čtrnáctkrát, Nizozemci pouze dvakrát, což je nejmenší počet střel evropského celku na mistrovství světa od roku 1966. Jihoamerický tým mohl dokonat obrat v 58. minutě, kdy Valenciovu střelu nejprve zblokoval obránce, míč se poté odrazil k Platovi, jehož rána ale skončila pouze na břevně.

Góly

Domácí: 6. Gakpo

Hosté: 49. E. Valencia

Sestavy

Domácí: Noppert – Dumfries, Timber, van Dijk (C), Aké, Blind – Klaassen (69. Berghuis), F. de Jong, Koopmeiners (80. de Roon) – Bergwijn (46. Depay), Gakpo (79. Weghorst).

Hosté: Galíndez – Fé. Torres, Hincapié, Porozo – Estupiñán, Estrada (74. Sarmiento), Plata (90. Ibarra), J. Méndez, M. Caicedo, An. Preciado – E. Valencia (C) (90. Kev. Rodríguez).

Náhradníci

Domácí: Bijlow, Pasveer, de Ligt, de Vrij, de Jong, Depay, Berghuis, Lang, de Roon, Janssen, Weghorst, Malacia, Taylor, Simons, Frimpong

Hosté: Domínguez, Ramírez, Arboleda, Pacho, Cifuentes, Gruezo, Preciado, Ibarra, Arreaga, Mena, Sarmiento, Palacios, Franco, Reasco, Rodríguez

Karty

Hosté: J. Méndez

Rozhodčí

Ghorbal – Gourari, Etchiali (všichni Alžírsko)

Stadion

Khalifa International Stadium

Návštěva

44 833 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 3 2 1 0 5:1 7
2. Senegal 3 2 0 1 5:4 6
3. Ekvádor 3 1 1 1 4:3 4
4. Katar 3 0 0 3 1:7 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud