9. září 2021 • 17:40

POLEMIKA: Když nevíš, použij Tecla... Měl být povolán do nároďáku?

Vstoupit do diskuse
21
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stanislav Tecl. Jméno, kolem kterého se po uplynulém srazu české fotbalové reprezentace nejvíc diskutuje. Je správné, že byl útočník Slavie při řadě absencí povolán do národního týmu? V POLEMICE nabízíme názory redaktorů Sportu Jonáše Bartoše a Jana Malého.



Jonáš Bartoš: ANO, když nevíš, použij Tecla…

Útočníci v trestu, případně po zranění. Sestava se sype. Co s tím? Použij Stanislava Tecla! Trenéři Jindřich Trpišovský ve Slavii i Jaroslav Šilhavý v národním týmu přemýšlejí stejně. Důraznému a běhavému hroťákovi, který vstřelil od začátku roku pouhé dvě ligové branky, nadále věří. Dělají dobře, Tecl přes chybějící statistiky dokáže pomoct jakémukoliv týmu.

Především v přístupu, pracovitosti a černé práci pro tým patří k nejlepším v českém rybníčku. Neurazí se, když skončí na lavičce, přijme jakoukoliv roli. Také proto jej před kritikou veřejně brání i bývalí spoluhráči (Vladimír Coufal, náturou velmi podobný fotbalista), případně trenéři, co ho dobře znají.

Před reprezentačním srazem byl rozehraný, od začátku šel ve Slavii do těžkých bitev evropských předkol proti Ferencvárosi i Legii. Trenér Šilhavý ho proto v nouzi vrátil mezi reprezentanty. Tecl dostal prostor v Belgii a především naposledy proti Ukrajině. V Plzni měl smůlu, dvakrát skončily jeho zajímavé šance na tyči.

Ano, chybí mu góly, což je hlavní úkol útočníka. Jenže další vlastnosti jsou také důležité. Proti Ukrajině se snad na vteřinu nezastavil, napadal, bojoval, dřel do úmoru. Proto si zaslouží chválu a jako pojistka, když šikovnější a produktivnější střelci vypadnou, patří jak do Slavie, tak nároďáku. Kritikům navzdory…

Česko - Ukrajina: čekání na Schicka, bolest v proměňování šancí
Video se připravuje ...

Jan Malý: NE, byla to medvědí služba

Trenér Jaroslav Šilhavý udělal povoláním do národního mužstva Stanislavu Teclovi medvědí službu. Při personální nouzi vsadil hlavní stratég českého týmu na rozehranost pracovitého slávisty a věřil, že v reprezentačním dresu utne střelecké soužení, které Tecla dusí v klubu. Zůstalo jen u přání.

Čerstvě jednatřicetiletý útočník jen potvrdil, jak neproduktivní momentálně je. Tlak na něj ještě vzrostl a vygradoval urážlivými výpady (anonymních) lidí na sociálních sítích. To je smutné, nepřijatelné, zoufalé, ale taky trochu zbytečné. Šilhavý toho všeho mohl Tecla ušetřit. Nemusel ho brát, mohl ho nechat vydechnout.

I když slávistický forvard odpracoval přátelský zápas s Ukrajinou naprosto příkladně, řeší se zase hlavně jeho neproměněné šance. Je jasné, že při lavině absencí bylo pro Šilhavého skládání nominace těžkým úkolem.

Ale… Nešlo počítat s Adamem Hložkem opravdu na hrot? Nešlo otestovat Jana Klimenta z Wisly Krakov? Nabízel se i Tomáš Pekhart. Vytáhlý útočník Legie Varšava se omluvil. Důvod je rozporuplný. Před srazem odehrál po zranění více než půlhodinu proti Slavii, hned poté nastoupil o víkendu v základní sestavě. Při vypadnutí Patrika Schicka se vnucovalo, že by si ještě mohl říct o zajímavou roli v národním týmu.

Slávistické duo Michael Krmenčík – Jan Kuchta se potřebovalo dotrénovat a o víkendu řádilo ve třetí lize. Je těžké soudit, jak kdo opravdu nemohl, či zda nenastala chyba v komunikaci. Je to ale škoda, příště už Schick bude a do sestavy jen tak někoho nepustí.

Vstoupit do diskuse
21

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud