8. července 2013 • 15:49

HOTOVO! Mario Gomez opouští Bayern, přestupuje do Fiorentiny

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólový zabiják Mario Gomez přestupuje z Bayernu do italské Fiorentiny. Oznámil to mnichovský klub, podle kterého oba kluby dosáhly dohody. Transfer bude oficiálně zpečetěn v nejbližších dnech.



Ke klíčové schůzce došlo dnes. Ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge našel společnou řeč s předsedou Fiorentiny Andreem Della Vallem celkem rychle. A dohodli na výši přestupní částky. Tu sice veřejnosti neprozradili, podle italského tisku jde však o sumu 15 milionů eur (asi 389 milionů korun).

„Mario vyjádřil zájem přestoupit do Fiorentiny, jeho přání jsme tedy splnili,“ hlásá Rummenigge.

Gomez působil v Bayernu od roku 2009. A rozhodně si nepočínal zle. Během čtyř let nasázel 112 branek v 172 zápasech. „Výrazně přispěl k dvěma titulům v bundeslize a Německém poháru. Vrcholem bylo vítězství v Lize mistrů a treble v minulé sezoně,“ pochvaluje si Rummenigge.

V předchozím ročníku ale Gomez přišel o místo v základní sestavě a patrně pro něj nebylo místo ani v plánech nového kouče Josepa Guardioly.

„Rád bych mu za jeho výkony poděkoval. Jménem Bayernu mu přeji hodně štěstí a úspěchů ve Fiorentině,“ dodal představitel německého mistra.

Mario GomezFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud