Jonáš Bartoš
2. února 2020 • 16:50

Krmenčíkova premiéra: Zaujetí i zmařená šance. Trenér Brugg chválil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek přiletěl jako jedna z nejdražších posil v historii fotbalových Brugg, v neděli už vtrhl na hřiště. V důležitém souboji belgické Jupiler League vedoucího týmu proti třetím Antverpám odehrál Michael Krmenčík druhý poločas. A měl velkou chuť. Skórovat mohl už po dvou minutách na hřišti, jenže parádní individuální akci zakončil střelou těsně vedle. Přesto se dočkal vítězné premiéry – Hans Vanaken rozhodl v 84. minutě o výhře 1:0.



„Pokud mě tam trenér pustí, rád si zahraju,“ vzkazoval Krmenčík v pátek během rozhovoru pro Sport směrem k nedělnímu šlágru s Antverpami. „Proti nim jsem hrál naposledy s Plzní. V odvetě předkola Evropské ligy jsem doma dal dva góly, ale vypadli jsme. Takové porážky nemám rád a nezapomínám na ně, takže bych jim to rád vrátil,“ toužil po odvetě.  

Krmenčík začal utkání podle očekávání na lavičce, ale na hřiště se dostal velmi brzy. Útočník Emmanuel Dennis dostal ve 27. minutě za řeči žlutou kartu, na což trenér Philippe Clement zareagoval bryskně – okamžitě poslal českou posilu rozcvičovat. Krmenčík se pod dohledem kondičního trenéra pořádně rozhýbal a hned po přestávce šel na věc, kdy vystřídal právě nigerijského karetního hříšníka.

Už po dvou minutách na hřišti to 26letý forvard pořádně rozbalil. Zbavil se protihráče a v plné rychlosti vtrhl do vápna. Sám si vypracoval krásnou šanci, jeho střela ale prolétla těsně vedle pravé tyče. Chybělo jen velmi málo, aby začal své první zahraniční angažmá parádním gólem.

Publikum první akci nové posily, která Bruggy stála 6,5 milionu eur (přibližně 169 milionů korun) ocenilo bouřlivým potleskem. Okamžitě bylo znát, že fanoušci českého snajpra na trávníku rádi vidí a snaží se ho maximálně podpořit.

Hrálo se fyzicky velmi náročné utkání plné osobních soubojů, což Krmenčíkovi svědčilo. Na pozici druhého útočníka dokázal hrozit. V 56. minutě před hostující brankou získal míč, ale zakončil příliš zbrkle.

Český útočník Michael Krmenčík na zemi po souboji s obráncem Antverp ve svém prvním ligovém zápase na nové adrese
Český útočník Michael Krmenčík na zemi po souboji s obráncem Antverp ve svém prvním ligovém zápase na nové adrese

Zápas rozsekla až akce z 84. minuty. Po pěkném uvolnění zakončoval domácí záložník Vanaken, míč doputoval za brankovou čáru i přes enormní snahu dvou obránců Antverp. Všechno ještě zkontroloval rozhodčí u videa, ale nakonec vítězný gól uznal. Krmenčík se unikajícímu Vanakenovi nabízel ve vápně, ale ten vzal střelu na sebe. Explzeňský forvard se ale i tak radoval s novými parťáky z výhry nad silným protivníkem.

„Dennis už měl žlutou kartu, věděl jsem, že hráči Antverp ho budou chtít provokovat, aby dostal po přestávce druhou žlutou. Navíc jsme na hřiště potřebovali dostat někoho, kdo bude nebezpečný ve vápně. Proto jsme tam poslali hned Krmenčíka,“ popsal trenér Clement.

Výkon českého forvarda ho potěšil. „Během tréninku nám ukázal věci, které nám v zápase mohly pomoct. Dokáže podržet balon, díky svým parametrům tlačí na obránce. Takového hráče jsme dosud v týmu neměli,“ přiznal kouč belgického lídra. „Navíc je i rychlý, dokáže se dostat za obranu. Je to velmi zajímavý hráč, takového jsme dlouho hledali. Jsme moc rádi, že se nám povedlo ho přivést,“ pravil někdejší spoluhráč Davida Rozehnala.

A jak vypadal jeho výkon z tribuny? „Michael ukázal velké zaujetí i sílu. Občas měl špatný první dotyk nebo prohrál souboj. Každopádně to byl velmi solidní výkon na to, že šlo o jeho prvních 45 minut na hřišti. Na úvod to bylo hodně těžké utkání,“ popsal pro iSport.cz Bart Lagae, fotbalový novinář belgického nieuwsblad.be, který zápas sledoval přímo na stadionu.  

Bruggy hrají už ve středu pohárové utkání proti SV Zulte Waregem, v sobotu pak ligový duel na hřišti Standardu Lutychu. Přijdou tedy další šance, aby se Krmenčík prosadil na nové adrese i gólově. „Na někoho, kdo je tady s námi dva dny a skoro nemluví anglicky, to bylo slušné. Jsem s ním velmi spokojený,“ uzavřel Clement.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud