26. dubna 2021 • 15:00

Jarošík skončil v Celje: dvě výhry za čtyři měsíce. Klub oznámil nástupce

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho slovinské dobrodružství je u konce. Jiří Jarošík po čtyřech měsících končí coby hlavní kouč Celje. Osudnou se stala bývalému českému reprezentantovi, který si zahrál za Spartu, Chelsea či Celtic sobotní porážka na hřišti Domžale (1:3).  Spolu s Jarošíkem u mužstva skončil také jeho asistent Panajotis Kucalas. Novým koučem trápícího se obhájce titulu se stal Agron Shala.



„Klub patří mezi nejlepší pětku a každý rok hraje o poháry, ambice mají rozhodně obrovské. Je to taková štika. Přirovnal bych je k Plzni, když v Česku začínala éru pod Pavlem Vrbou,“ prohlašoval Jiří Jarošík v rozhovoru pro iSport.cz na konci prosince minulého roku poté, co přijal nabídku trénovat Celje.

Navázat na povedený podzim v druholigovém Ústí nad Labem, či dokonce napodobit úspěšného českého kouče, který aktuálně vede Spartu, se mu nepodařilo. Byť hodlal tápajícího obhájce slovinského mistrovského titulu pozvednout z osmého místa tabulky vzhůru, výsledek byl jiný. V jedenácti ligových utkáních vybojovalo Celje pod Jarošíkem jediné vítězství, přidalo dvě remízy a osm porážek. V tabulce kleslo na deváté místo.

Celkovou bilanci českého kouče je nutno ještě doplnit o výhru v poháru nad celkem Triglav Kranj (2:1). Nicméně v součtu s ligovou výhrou v Mariboru (1:0) šlo o jediné dva úspěchy od Jarošíkova nástupu do funkce. A další už bývalý tuzemský reprezentant nepřidá. Osudnou se mu totiž stala sobotní prohra na hřišti Domžale, po níž byl spolu se svým asistentem Panajotisem Kucalasem odvolán.

„NK Celje děkuje Jiřímu Jarošíkovi a Panajotisovi Kucalasovi za úsilí a přístup a přeje jim vše nejlepší v dalším koučování a životní cestě,“ popřál slovinský celek odvolaným trenérům.

Vzápětí tápající obhájce titulu oznámil, že Jarošíkovým nástupcem bude Agron Shala, jenž podepsal s týmem smlouvu na následující dvě sezony. Shala má zkušenosti s vedením mládežnických reprezentací Slovinska. „Srdečně vítáme nového trenéra v knížecím městě. Přejeme mu hodně štěstí a úspěchů,“ uvedlo Celje.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud