17. července 2012 • 13:21

Nový kouč Barcelony: Chceme posílit defenzivu, útočníka nehledáme

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona hledá ještě jednu posilu. Univerzálního hráče, který dokáže podávat kvalitní výkony na postech stopera a defenzivního záložníka. Na své první tiskovce v roli hlavního trenéra to prozradil Tito Vilanova. O čem dále mluvil?



O DALŠÍCH POSILÁCH
"Pokud najdeme hráče, který dokáže hrát na pozici stopera i defenzivního hráče, bude to fantastické. Pokud ne, podíváme se po takovém hráči v rezervě. Jestli to bude Javi Martínez (Athletic Bilbao)? Je to typ fotbalisty, kterého sledujeme, stejně jako spoustu dalších. Ale nemohu zde mluvit o konkrétních jménech. Chci vyloučit i spekulace, podle nichž hledáme nového útočníka. I bez něj máme mnoho různých a dobrých možností."

Andoni Zubizarreta (sportovní ředitel Barcelony): "31. srpna chceme mít co nejsilnější tým. Ale než začneme nakupovat, podíváme se nejprve do La Masie, naší mládežnické akademie. Naopak rezervní tým budeme i nadále posilovat o mladé a talentované hráče."

Lionel Messi na prvním tréninku Barcelony před novou sezonou 2012/2013.Foto Reuters
O TRÉNINKU BEZ GUARDIOLY
"První den byl divný. Takový zvláštní. Ale zvykneme si na to."

O MESSIM
"Messi je na tom skvěle. Doufejme, že dokáže nastřílet spoustu branek i v příští sezoně, podobně jako v té minulé. Rok co rok se zlepšuje."

O VILLOVI
"To, že se objevil na srazu a začal hned první den trénovat, bylo příjemné překvapení. Je patrné, že na sobě pracoval po celé léto. V následující sezoně bude jedním z nejdůležitějších hráčů."

O STYLU HRY
"V posledních čtyřech letech jsme se vyvíjeli. Věřím, že se nacházíme v bodě, kdy můžeme změnit náš styl hry uprostřed utkání."

O CÍLECH
"Všechny tituly jsou důležité. Pokud vyhrajeme ligu nebo Ligu mistrů, bude to fantastická sezona."

O MOURINHOVI
"Je únavné, že se o tom po roce zase mluví (o jejich společné šarvátce po zápase El Clásiku - pozn. aut.). Ale nemyslím si, že bych měl s Mourinhem špatný vztah."

Dani Alves byl v obrovské pohodě. Jak uvedl, na novou sezonu se těší.
Dani Alves byl v obrovské pohodě. Jak uvedl, na novou sezonu se těší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud