17. července 2012 • 10:05

7 gólů v zápase, to je „irský Messi“! Barcelona podepsala zázračné dítě

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu teprve devět let, ale v Barceloně mu prorokují velkou budoucnost. Zak Gilsenan přestoupil do katalánského klubu, aby se rozvíjel v jedné z nejlepších akademií na světě. Jeho rodiče již naplánovali stěhování do Španělska.



Je to sen každého mladého fotbalisty: zaujmout Barcelonu, jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších klubů. Irskému chlapci se splnil. A to velice brzy. Už v devíti letech.

Pozorovatele z Barcelony zaujal v přípravném utkání ve Španělsku, ve kterém nastřílel sedm branek. Okamžitě dostal přezdívku "irský Messi", po svém vzoru.

Rodiče nadějného fotbalisty svolili, že se přestěhují se do Španělska, kde si najdou novou práci. A to z jediného důvodu: aby se naplnil sen jejich syna.

Do Dublinu se rodina Gilsenanů vrátila z Austrálie poté, co o Zaka projevil zájem Tottenham. Ale když přišla nabídka z Barcelony… Nebylo co řešit.

Jeho schopnosti se tak budou rozvíjet ve slavné barcelonské akademii, která vyprodukovala již mnoho skvělých fotbalistů – Xaviho, Iniestu i Messiho.

„Víme, že Zak je na tohle mladý, děti jsou však v jeho věku jako houba. Lidé nám říkají, že jsme se zbláznili, ale v Barceloně se bude učit od těch nejlepších. To je vše, co pro něj můžeme udělat,“ říká otec Stephen.

Nutno dodat, že Zak si místo v akademii vybojoval. „Všechno začalo u jednoho bývalého hráče Barcy, který syna spatřil na zápase v Austrálii a doporučil ho,“ prozradil Stephen.

V květnu si Barcelona Zaka pozvala na přípravný kemp, kde se sešlo celkem 400 chlapců z celého světa. O měsíc později byl počet zredukován na 90, ale Zak nechyběl a do Španělska se vydal znovu.

„Potom Barcelona uspořádala zápas mezi šestnácti nejlepšími hráči a Zak byl nezastavitelný, prostě úžasný. Vstřelil sedm gólů,“ hlásil nadšeně pyšný otec.

Zak zkrátka Barceloně ukázal, že přijít o něj by se v budoucnu nemuselo vyplatit. Protože, kdo se zbavuje kluků, kterým se přezdívá „Messi“?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud