29. října 2014 • 13:28

Ignoruje Suáreze? Messi mu vůbec nepřihrál, zlobí se v Uruguayi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé naostro. Dvě megastar světového fotbalu, Lionel Messi a Luis Suárez, v sobotu spojily síly a společně dobývaly branku Realu Madrid. V sobotním El Clásiku jim ale spolupráce úplně nevyšla, Barcelona padla 1:3. "Messi nepřihrál Suárezovi ani jednou, spoluhráči mu vůbec nepomohli," napsal novinář uruguayského deníku El Observador Marcelo Decaux.



Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez. Na papíře zní tahle útočná trojka zlověstně. Barcelona v létě vyšperkovala svůj ofenzivní potenciál o další klenot. Vždyť uruguayský útočník v minulé sezoně ovládl střeleckou tabulku Premier League, za Liverpool nasázel 31 gólů.

Proti Realu Madrid Luis Enriqué nachystal velké překvapení. Trenér Barcelony poslal nejdražší letní posilu na trávník od prvních minut hned v prvním zápase, do kterého mohl Luis Suárez naskočit po uplynutí trestu od FIFA. Ani Real Madrid nejspíš nečekal, že 27letý ostrostřelec naskočí do El Clásika už od úvodního hvizdu.

"Očekávání byla veliká, ale já jsem si od něj (Suáreze) moc nesliboval. Nenapadlo mě, že nastoupí od začátku. Myslel jsem si, že oživí hru v průběhu, ale Luis Enrique měl pocit, že víc pomůže už od prvních minut," napsal Marcelo Decaux z uruguayského listu El Observador.

Zklamaný Messi se skloněnou hlavou. Častý obrázek sobotního utkání mezi Realem a Barcelonou.Foto Reuters

Osobní statistiky v přetěžké premiéře za Barcelonu Suárezovi vyšly. Už ve 4. minutě utkání vybídl krásným pasem k vedoucí brance Neymara. Katalánci ale nakonec odcházeli zklamaní, na Santiago Bernabeu prohráli 1:3.

Kromě úvodního gólu totiž Real svému soupeřovi nic nedovolil, neprosadil se ani hvězdný nováček v sestavě. Podle některých názorů to bylo dané tím, že nefungovala spolupráce mezi Messim a Suárezem.

"Messi ani jednou nepřihrál Suárezovi. Spoluhráči mu vůbec nepomohli," napsal ostře uruguayský reportér Decaux. "Tohle není způsob hry, který mu sedí nejlépe. Suárez přihrál na gól Neymarovi, po jeho centru mohl přidat druhou branku Messi. To by změnilo průběh celé hry."

Jenže Dexaux nemluví pravdu. Statistiky uznávaného serveru Opta ukazují, že Messi svému útočnému parťákovi nahrál pětkrát, opačným směrem šlo hned sedm přihrávek. "Luis Suárez hledal Neymara s Messim častěji než oni hledali jeho," hodnotil Diego Pérez z El Pais. "Přetrvávají obavy, jestli se dokáže adaptovat na herní styl Barcelony. Pro Luise Enrigueho půjde o velkou výzvu."

Jak to půjde Messimu se Suárezem v dalších zápasech, se ukáže velice brzy. Soudě podle výkonu s Realem mají ještě obě hvězdy na čem pracovat...

Luis Suárez nastoupil za barcelonu v El Clásiku, proti Realu Madrid nahrál na první gól
Luis Suárez nastoupil za barcelonu v El Clásiku, proti Realu Madrid nahrál na první gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud