7. ledna 2015 • 13:00

Konflikt v Barce: Enrique chtěl trestat Messiho, tátovi už volal Mourinho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zběsilé dění v Barceloně pokračuje. Trenéra Luise Enriqueho podle španělského deníku Sport naštvalo, že se Messi neukázal na pondělním tréninku. Největší hvězdu Barcelony chtěl potrestat, nevěřil oficiálnímu důvodu, že Messiho trápily žaludeční problémy. Mlsní vlčáci, neboli zájemci o Messiho služby, se sporů v kabině Barcelony rychle chytají. Podle rozhlasové stanice Rac 1 už dokonce Chelsea kontaktovala hráčova otce Jorge Messiho, který největší hvězdu Barcelony zastupuje.



Chaos, zmatek, nervozita. Jak se dostat ven ze současného srabu, kam po překotném dění posledních dní zahučela Barcelona? Velké téma, které momentálně řeší všechny španělské i jiné světové sportovní deníky.

Dnes (ve středu) večer proběhne jednání nejužšího vedení, které chce co nejrychleji vybřednout ze zlé situace. Především je třeba napravit spory mezi trenérem Luisem Enriquem a Lionelem Messim , jejichž vztah se podle zpráv ze Španělska nachází v hluboké krizi. Mluví se dokonce o možném odvolání mladého kouče.

Rozmrzelý Messi v pondělí nedorazil na otevřený trénink, jen den po nečekané porážce 0:1 od San Sebastianu. Důvodem měly být žaludeční problémy největší klubové modly, jenže tomu ve Španělsku věří málokdo.

Titukní strana španělského deníku ASFoto Twitter

"Takový trénink jsem ještě nikdy nevynechal, ale podobné typy problémů můžete těžko kontrolovat," omluvil se na sociálních sítích fanouškům 27letý ostrostřelec. V úterý podle informací španělských médií pracoval individuálně, ve středu ráno už přijel do tréninkového centra, aby se připojil ke spoluhráčům. Ke branám stadionu dorazil jako první, snad aby ukázal oddanost a vůli k další tvrdé přípravě.

Jenže pondělní chování mu přísný Enrique nechce odpustit. Prý byl velmi naštvaný a nevěřil tomu, že Messiho zdravotní problémy jsou natolik závažné. Spíš to bral jako truc za to, že klíčového hráče nepostavil od začátku v nedělním zápase, na veřejnost se dostal i jejich vzájemný konflikt z pátečního tréninku.

"Leo Messi je nejlepší hráč na světě a v našem týmu. Víc k tomu, co bylo řečeno, už není třeba dodávat," prohlásil Enrique na středeční tiskové konferenci. "Je nemožné se ke každému hráči chovat stejným způsobem, byla by to velká chyba. Ale existují nějaká základní pravidla," dodal. Napjatou atmosféru v kabině už rozebírat víc nechtěl. "To, co se stalo v hráčské kabině, tam také zůstane. Mojí prací je co nejlépe připravit tým," odbyl další dotazy.

Vyostřené situace v kabině Barcelony chtějí využít případní zájemci o Messiho služby. Podle zdrojů španělského deníku Sport, který se děním v Barceloně detailně zaobírá, už dokonce jeden klub učinil první kontakt.

José Mourinho prý telefonoval Messiho otci Jorgemu, ktërý hvězdného hráče zastupuje, aby probrali možný přestup pro příští sezonu. Messiho výstupní klauzule činí 250 milionů eur (6,7 miliardy korun), kterou by Chelsea ve spolupráci s Adidasem údajně byla schopný dát dohromady.

Vedle schůzky nejvyššího vedení Barcelony má také během dneška dojít k mítinku Messiho, trenéra Enriqueho a nejzkušenějších hráčů. Xavi, Iniesta a Busquets, určení kapitáni pro letošní sezonu, chtějí celý konflikt urovnat a napravit pošramocené vztahy trenéra a největší hvězdy.

Lionel Messi v nezvyklé roli náhradníka sledoval první poločas utkání Barcelony na hřišti Realu Sociedad
Lionel Messi v nezvyklé roli náhradníka sledoval první poločas utkání Barcelony na hřišti Realu Sociedad

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud