24. března 2015 • 17:39

Rok bez ligového gólu. Iniesta přijal v Barceloně novou roli

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaběhnutá pravidla ve fotbalové Barceloně se mění. Není tomu tak dlouho, kdy byl Andrés Iniesta dvorním asistentem Lionela Messiho. Branky mu připravoval na zlatém podnose. Společně s ním a Xavim byli hlavními tahouny mužstva. V posledních měsících se ale vše obrátilo. Se zajímavým postřehem přišel reportér webu optasports.com. Od doby, kdy se Iniesta trefil či zaznamenal asistenci, je to přesně rok a den.



23. března 2014. Pro Andrése Iniestu magické datum. V tento den naposledy vstřelil ligový gól. Na Santiago Bernabéu otevřel už v sedmé minutě skóre a nakopnul Barcelonu k celkovému vítězství nad Realem 4:3.

Od té doby jako kdyby španělskému reprezentantovi v ligových zápasech zvlhnul střelných prach. Dokonce si nepřipsal ani jednu asistenci. Už v loňské sezoně ho zastínili Cesc Fábregas a Brazilec Neymar. Na brankách Barcelony měli po Messim největší podíl právě oni.

Letos začal trenér Luis Enrique Iniestu stavět na trochu odlišnou pozici a dává mu také rozdílnější úkoly, než na které byl dosud zvyklý. Iniesta se zaměřuje spíš na defenzivní a černou práci. Naopak ofenzivní úkoly má nyní na starost Ivan Rakitič.

A je to právě on, kdo se v letošním ročníku drží na předních příčkách v tabulce asistencí. V dosavadním průběhu si jich připsal sedm. Hned za ním je se šesti útočník Luis Suárez. A hra Barcelony? Šlape. Ani trochu není znát, že její dlouholetý dirigent předal taktovku mladšímu Rakitičovi.

Nyní hraje Iniesta víc hlouběji, než býval zvyklý
Nyní hraje Iniesta víc hlouběji, než býval zvyklý

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud