7. srpna 2018 • 20:42

Real bez kapitána? Ramos promluvil, kdy opustí Madrid a předá pásku

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Současný Real Madrid si bez něj nikdo nedokáže představit. Je to klubová ikona, symbol a lídr. Momentálně byste na soupisce španělského klubu nenašli víc oddaného hráče než je kapitán Sergio Ramos. Kabině šéfuje už tři roky a během letního soustředění v USA řekl, kdy předá štafetu svým mladším spoluhráčům.



Letní turné madridského klubu zatím probíhá dle představ nového trenéra Julena Lopeteguiho. Šanci v zápasech (1:2 United, 3:1 Juventus) zatím dostávají mladí fotbalisté, nebo hráči z lavičky a hvězdy, které v červnu obstaraly třetí triumf v Lize mistrů, mají dovolenou, nebo se pozvolna zapojují do tréninku.

S týmem v USA je i kapitán Sergio Ramos , jemuž se Španělskem hrubě nevyšlo MS v Rusku. Do utkání s United ani Juventusem však nezasáhl a tak kapitánskou pásku místo něj nosí jiní. Postupně si ji vyzkoušeli obránci Nacho, Dani Carvajal či záložník Lucas Vázquez.

A právě 27leté křídlo Realu se s páskou na levém rameni pochlubilo fotografií na Instagramu s tím, že se jedná pro odchovance madridského klubu o velkou poctu.

Na jeho příspěvek zareagoval Ramos, který převzal pásku v roce 2015 po Ikeru Casillasovi . „Ještě čtyři roky a pásku vám přenechám," napsal. V závorce zmínil další dva případné své nástupce Nacha s Carvajalem.

Pokud by Ramos svůj slib splnil, skončil by kariéru v Realu v 36 letech. Do klubu přišel jako 19letý mladík ze Sevilly. Už od svého příchodu však měl všechny předpoklady pro to, aby se z něj jednou stal lídr.

V Realu obdržel číslo 4 po bývalém kapitánovi a španělské legendě Fernandu Hierrovi a stal se prvním Španělem, kterého do klubu koupil současný prezident Florentino Pérez. Mimo jiné přestupová částka 27 milionů eur byla tehdy za španělského obránce rekordní.

Marco Asensio dvěma góly otočil utkání ve prospěch Realu
Marco Asensio dvěma góly otočil utkání ve prospěch Realu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud