Adam Procházka
10. srpna 2018 • 11:43

Villarrealu odkryl posilu kouzelník. Cazorla vylezl z bílého oblaku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílý oblak, chvíle napětí a pomalu se vynořující postava nové posily. Tak to vypadalo ve čtvrtek ve Villarrealu, který divákům netradičním způsobem odtajnil příchod Santiho Cazorly (33). Proč netradičním? Španělského fotbalistu, který se do La Ligy vrací po šesti letech strávených v londýnském Arsenalu, totiž na hřiště přičaroval kouzelník.



Na stadionu ve Villarrealu přihlíželo 4500 diváků tomu, jak mág Yunke provádí různá kouzla. Vrcholem jeho vystoupení bylo, když přičaroval novou letní posilu mužstva. Průhledná plastová nádrž se začala plnit kouřem a poté, co se bílý oblak rozplynul, objevil se v ní Santi Cazorla.

Třiatřicetiletý fotbalista se vrátil do Villarrealu po sedmi sezonách. Šest z nich strávil v londýnském Arsenalu a ještě předtím působil rok v Malaze. Poslední dva roky ale z jeho strany šťastné nebyly. Provázela ho totiž četná zranění.

„Kvůli tomuto okamžiku se veškeré to utrpení vyplatilo,“ řekl nadšený Cazorla poté, co byl představen fanouškům Villarrealu, kteří ho vítali bouřlivým potleskem.

Spokojení s příchodem zkušeného záložníka jsou nejen diváci, ale i vedení klubu. „Jsem nadšený z jeho návratu. Je to skvělý hráč a člověk, proto si zasloužil takto speciální přivítání a prezentaci,“ uvedl prezident Villarrealu Fernando Roig.

Cazorla podepsal s týmem jednoletou smlouvu s opcí na další rok, a to hned poté co s mužstvem absolvoval měsíční zkušební dobu. Španělský reprezentant se totiž na hřiště vrací po téměř dvou letech a osmi operacích a chtěl se ujistit, zda je schopný zapojit se zpět na nejvyšší úroveň.

„Mám dobité baterky a chtěl bych ve Villarrealu nastartovat novou etapu své kariéry. Chci dát klubu maximum a hrát s ním na té nejvyšší úrovni,“ tvrdí Cazorla.

Rodák ze španělské Llanery si je vědom, že ještě není v nejlepší formě. „Určitě to bude chtít ještě nějaký čas, než se dostanu na úroveň, na jaké jsem byl před dvěma lety. Nicméně budu tvrdě pracovat a věřím, že se budu rychle zlepšovat,“ doufá.

Ve „Žluté ponorce“ působil od roku 2002, kdy ještě nastupoval za její B-tým. S výjimkou sezony 2006/2007, kterou strávil v Huelvě hrál za Villarreal až do roku 2011. Nyní bude ale jeho role v mužstvu jiná než před sedmi lety.

„Jsem nyní zkušenější a mohu mladým hráčům předat hodně zkušeností. Klub se za dobu, co jsem tu nebyl, rozrostl. Je tu skvělé zázemí. Jsem Villarrealu vděčný za to, jak se ke mě vždy choval. Všichni mě tu přijali a uvítali, což je pro mě velmi pozitivní,“ pochvaloval si dvojnásobný mistr Evropy.

Celé vystoupení kouzelníka Yunkeho, jehož vrcholem bylo přičarování Santiho Cazorly: 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud