18. ledna 2021 • 20:00

Koller ve filmu: desítky článků, zájem hlásí z Německa i Belgie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V únoru příštího roku nabídnou nejenom česká kina neobvyklý dokument. Spíš filmdokument, jak jej nazývá tvůrce Petr Větrovský. Film Jan Koller – příběh obyčejného kluka. Až dvě hodiny vyprávění o tom, jak se z kluka ze Smetanovy Lhoty stal světový fotbalista.



Společnost VDN Promo, která film produkuje, pouští do světa první teaser, tedy jakousi ochutnávku toho, co film nabídne. Třeba Jana Kollera na bruslích, nebo záběry obou dcer, Hedviky a Kateřiny.

K vidění je zde:

Ve filmu promluví zásadní lidé Kollerova života, soukromého i fotbalového. Třeba Karel Poborský.

,,Všichni si mysleli, že s jeho postavou nepůjde skloubit profesionální fotbal, ale on to dokázal. Postavil na tom kariéru, byla to jeho výjimečnost a to, že se takhle pozdě dostal k proti fotbalu a to, co v něm dokázal, tak to je zázrak. Je to taková fotbalová pohádka“, vypráví Poborský v ukázce.

Tvůrci oznámili vznik filmu minulý čtvrtek, což vzbudilo zájem v celé Evropě. Jenom v Německu, kde Koller strávil podstatnou část kariéry, vyšlo několik desítek článků, podobně tomu bylo v Belgii, o snímku se psalo také ve Francii, Švýcarsku, Polsku.

,,Mediální zájem v tolika zemích jen potvrzuje, jak velkou měl Honza kariéru. Minimálně německý a belgický trh figuruje v našich plánech,“ říká Petr Větrovský, režisér a producent VDN Promo.

Karel Poborský ve filmu o Janu Kollerovi
Karel Poborský ve filmu o Janu Kollerovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud