11. února 2012 • 21:12

Hokejisté Ústí nad Labem vyhráli základní část první ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ústí nad Labem vyhráli základní část první ligy. Slovan zvítězil v 48. kole 3:1 nad Berounem a má čtyři kola před koncem třináctibodový náskok před druhým Chomutovem, jenž svou aktuální slabší formu potvrdil domácí porážkou 1:4 s Jihlavou.



Ústí prodloužilo vítěznou sérii už na osm zápasů. Do vedení šlo na konci druhé minuty, kdy Handlovský překonal berounského Valenta po chytré Hanzlově přihrávce. V polovině zápasu vyrovnali Medvědi v přesilovce, v níž Rubeš potrestal vyloučení domácího Pavlíka. Severočechům vrátil v třetí třetině vedení Petr Hořava po spolupráci se Lvem a na konečných 3:1 zpečetil výhru po přečíslení berounské obrany Růžička.

Chomutov si připsal druhou porážku za sebou a třetí z posledních čtyř zápasů. Jihlava dokázala jako jediný tým vyhrát na ledě Pirátů dvakrát v sezoně i díky tomu, že proměnila své první dvě přesilové hry. Přestože Chomutovští také z přesilovky snížili, Jihlava jejich nadšení po minutě a čtvrt zchladila třetím gólem. Dukla si precizní obrannou hrou vedení pohlídala a v závěru výhru zpečetila čtvrtým gólem do prázdné brány.

Jihlava se díky vítězství bodově dotáhla na třetí Olomouc, která podlehla 2:4 na ledě beznadějně posledního Mostu. Tomu se povedl dokonalý obrat. Když v druhé třetině prohrávali domácí o dvě branky, vypadalo to, že si hosté ze severu Čech bez větších problémů odvezou všechny body. Mostečtí ale zápas nevzdali a do konce druhého dějství vyrovnali. Obrat pak dokonali v třetí třetině Taušovou brankou a pojišťující trefou při power play hostů.

Poslední osmou postupovou pozici pro účast v play off drží čtyři kola před koncem Písek, jehož náskok před devátými Litoměřicemi se ovšem po domácí porážce 1:2 s Třebíčí snížil na dva body. Litoměřice oproti tomu vyhrály 3:0 v Benátkách, které zaskočily dvěma přesnými zásahy v první třetině. První nulu v sezoně si připsal v jejich brance Přikryl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud