21. března 2009 • 12:00

Krev, bezvědomí... a správný trest

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divákům tuhla krev v žilách, záchranáři startovali sanitku. Útočník Jan Heřman (25) upadl po tvrdém zákroku brněnského Roberta Kántora ve čtvrtečním finále 1. ligy (3:1 pro Ústí) do bezvědomí, na ledě po něm zbyly krvavé fleky.



Dnes už se má lépe, po otřesu mozku byl propuštěn z nemocnice. „Ve špitále mi třeštila hlava, ale teď už je mi lépe,“ řekl Blesku. Stát se to v NHL, obletí tenhle zákrok celou Ameriku a měsíc by ho ukazovali v sestřihu bodyčeků.

Ve finále první české hokejové ligy za něj Kántor vyfasoval trest ve hře, tedy vyloučení do konce zápasu a distanc pro další duel. A navíc ho čeká disciplinárka! „Podle našich pravidel to byl jasný faul,“ prohlásil předseda komise rozhodčích Ondřej Fraňo.

Jak se incident seběhl? V první třetině čtvrtečního fi nále 1. ligy mezi Ústím a Brnem (3:1) najížděl Heřman do brejku a nevšiml si rozjetého Kántora. Ten ho tvrdě poslal k ledu. Ruce měl dole a přijel zepředu, soupeře trefi l ramenem…

Jenže bohužel do hlavy. A to je podle nových pravidel faul v každém případě. „Jel jsem dohrát hráče, který přihrával puk. Podle mě to bylo čisté,“ bránil se Kántor. „Likvidační zákrok!“ zlobil se ústecký manažer Robert Kysel.

„Zbytečný faul nám vyřadil nejlepšího hráče, do série už nezasáhne.“ Heřman strávil noc v nemocnici, ráno ho pustili do domácího ošetřování. „Celý den jsem spal. Když jsem se probudil, cítil jsem se fajn,“ prozradil hokejista.

„Mám bouli na hlavě a nos jako boxer po desátém kole,“ usmál se Heřman, který by zítra rád jel do Brna k šestému fi nále aspoň fandit spoluhráčům. „Doktoři mi to zakázali, ale zkusím je přemluvit.“

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud