22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 22. 3. 2022
19:05
22. 3. 2022
Rusko

Vedení basketbalové Evropské ligy definitivně vyřadilo tři ruské týmy z tohoto ročníku soutěže a anulovalo jejich výsledky. Zenit Petrohrad, Unics Kazaň a CSKA Moskva byly od začátku ruské invaze na Ukrajinu 24. února suspendovány a jejich zápasy byly odloženy. Nejprestižnější evropská klubová soutěž se tak dohraje s patnácti místo osmnácti mužstvy. Z vyřazení ruských týmů budou některé kluby profitovat, neboť všechny tři celky figurovaly v průběžné tabulce v postupové osmičce do play off.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
11:55
22. 3. 2022
Rusko

Roční zákaz startů hrozí ruskému gymnastovi Ivanu Kuljakovi, který nedávno během SP v Dauhá veřejně podpořil ruský vojenský útok na Ukrajinu. Kuljak obsadil třetí místo na bradlech a na slavnostní vyhlášení si pro medaili přišel s připnutým písmenem Z na hrudi. Stejný znak na sobě mají na Ukrajině ruská vojenská vozidla. "Mezinárodní federace rozhodla pod tlakem Ukrajinců, někteří z nich pro nás chtěli dokonce doživotní zákaz. Teď na tom pracujeme s právníky. Doufám, že nám pomohou se vrátit, ale mám pochybnosti o tom, jak to dopadne," řekla reprezentační trenérka Rodioněnková agentuře TASS. "Také nám chtějí vzít bronzovou medaili a Váňovu prémii. Já a Kalabuškin máme dostat pokutu 500 švýcarských franků," uvedla.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
9:32
22. 3. 2022
Rusko

Dvojnásobný olympijský vítěz v plavání Jevgenij Rylov přišel kvůli podpoře ruské invaze na Ukrajinu o smlouvu s výrobcem plavek Speedo. Informoval o tom server insidethegames. Rylov se minulý pátek v Moskvě zúčastnil shromáždění s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Na oblečení měl také písmeno Z, které na sobě mají na Ukrajině ruské tanky a další vojenská vozidla. „Vzhledem k jeho účasti na stadionu v Lužnikách se Speedo rozhodlo s okamžitou platností ukončit s Rylovem sponzorskou spolupráci,“ uvedla společnost v prohlášení s tím, že částku místo toho věnuje na pomoc uprchlíkům.

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud