28. června 2011 • 13:33

Jágr jedná s Pittsburghem, jasno bude do pátku

Autor: zej, rou
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

A vítězem se stává... Pittsburgh! Tahle zpráva by mohla v nejbližších hodinách či dnech zaznít z úst Jaromíra Jágra. Ten by se tak po deseti letech vrátil do klubu, ve kterém odstartoval svou fantastickou kariéru v NHL a ve kterém získal své největší úspěchy.



Nejlepší Evropan v historii soutěže sice ještě nedostal oficiální nabídku, ale podle serveru pittsburghlive.com se vedení Pittsburghu v pondělí "velmi vážně" zabývalo myšlenkou Jágra angažovat.

Generální manažer Penguins Ray Shero se také v pondělí večer nebo v úterý ráno chtěl spojit s Jágrovým agentem Petrem Svobodou.

Jágr sice jako volný hráč nemůže podepsat smlouvu dříve než v pátek, ale podle zdrojů serveru chce mít podmínky kontraktu domluvené právě ještě před tímto termínem.

Vše tak směřuje k tomu, že se znovu obleče do dresu, ve kterém zářil ještě se svým velkým vzorem a nynějším spolumajitelem klubu Mariem Lemieux.

Ve hře jsou ale stále i další možnosti: vedle Pittsburghu, který svůj oficiálně ještě nepotvrdil, se o Jágra otevřeně hlásí i Detroit. Petr Svoboda řekl pro Detroit Free Press, že "zájem trvá z obou stran".

Více jasno by prý mohlo být v úterý, tedy po pravděpodobném rozhovoru s šéfem Pittsburghu. Ale Detroitu šanci na získání devětatřicetiletého hvězdného veterána neupírá. "Křídla jsou určitě ještě ve hře," tvrdil v pondělí.

Místo v Montrealu by mohl uvolnit Gomez

Možné je ale i to, že se bude smát "třetí vzadu". Montreal se totiž podle některých informací chce zbavit Scotta Gomeze, který si má v příští sezoně vydělat 7,5 milionu dolarů.

A pokud se skutečně v NHL najde zájemce o služby tohoto přepláceného útočníka, jenž v poslední sezoně nasbíral pouze 38 bodů (7+31), výrazně se Canadiens uvolní manévrovací prostor i k tomu, aby mohli zlanařit právě Jágra. Otázkou zůstává, jestli se skutečně podaří Gomeze „udat“.

Jaromír Jágr s přítelkyní Innou Puhajkovou
Jaromír Jágr s přítelkyní Innou Puhajkovou

Podle amerických médií to ale nereálné není, řada klubů totiž má pořád finanční rezervy a na platy nevydávají ani potřebných 48,3 milionu dolarů, což činí nové mzdové minimum.

Takže i proto by jejich šéfové mohli sáhnout po někom jako Gomez a věřit, že se probere. Jágrovi by to naopak znovu pootevřelo dveře do Montrealu za Tomášem Plekancem.

Kde nakonec Jágr zakotví, jasné není. Jisté ale je, že rozhodnutí padne už brzy.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud