22. února 2021 • 18:58

Odplata za kritiku Putina? Panarin byl obviněn ze zbití ženy, Rangers ho brání

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejista Artěmij Panarin se dočasně stáhne z týmu New Yorku Rangers poté, co ho bývalý trenér v ruských médiích obvinil z toho, že před deseti lety zbil mladou ženu. Informoval o tom list New York Post, podle něhož je obvinění politicky motivované. Devětadvacetiletá hvězda Rangers totiž patří k odpůrcům prezidenta Vladimira Putina a na sociálních sítích podporuje opozičního vůdce Alexeje Navalného.



„Artěmij vehementně a jednoznačně odmítá veškerá obvinění z této vymyšlené historky,“ uvedli zástupci Rangers v oficiálním prohlášení. „Jde o zastrašovací taktiku po jeho vyjádřeních k nedávným politickým událostem. Artěmij je otřesen a znepokojen a načas se stáhne z týmu. Rangers ho plně podporují a budou s ním spolupracovat na identifikaci zdroje těchto nepodložených obvinění,“ dodali.

Panarina obvinil bývalý trenér z Viťazu Čechov Andrej Nazarov, podle něhož hokejista napadl v roce 2011 v Rize osmnáctiletou ženu. Podle Postu Nazarov útočníka v minulosti už několikrát kritizoval za jeho postoj k Putinovi.

Hokejista, jehož rodina stále žije v Rusku, odehrál v této sezoně NHL za Rangers 14 zápasů. Držitel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL z roku 2016 si do statistik zapsal 18 bodů za pět gólů a 13 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud