17. května 2021 • 06:50

Play off NHL: Derby o Floridu zvládla Tampa, Wild i Islanders mají výhry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay vykročili v play off NHL za obhajobou Stanleyova poháru výhrou 5:4 na ledě Floridy. První bod v sérii získali i Minnesota, která zdolala Vegas 1:0 v prodloužení, a Islanders za vítězství 4:3 v prodloužení v Pittsburghu. Žádný z českých hráčů se v nedělním programu bodově neprosadil. Zároveň se ještě dohrává základní část, hraje Vancouver s Calgary. Všechna utkání sledujte v ONLINE přenosech na iSport.cz.



Ze strany na stranu se přelévalo vedení na Floridě, která sice při vlastní přesilové hře inkasovala v osmé minutě jako první, ale ještě v úvodní třetině otočila na 2:1. V prostřední části překlopil skóre dvěma góly v početní převaze Nikita Kučerov, který vynechal po operaci kyčle celou základní část. Domácí kontrovali na začátku třetí části dvěma trefami. Závěr ale patřil Braydenu Pointovi, který v 53. minutě vyrovnal a prodloužení odvrátil v čase 58:46 z úniku.

Ondřej Palát, který loni pomohl Tampě Bay k triumfu jedenácti góly a osmnácti body, vyšel naprázdno. Jeho spoluhráč Jan Rutta odehrál v obraně deset minut. Za Floridu nastupuje Radko Gudas, jenž se v utkání blýskl jedenácti srážkami, což bylo jednoznačně nejvíc ze všech hráčů.

Ve Vegas padl jediný gól utkání v 64. minutě. Domácí sice v obranném pásmu vyhráli vhazování, ale puk ztratili a z mezikruží se prosadil Joel Eriksson Ek i s pomocí teče blokujícího Aleca Martineze. Gólman Minnesoty Cam Talbot kryl 42 střel a zaznamenal pátou nulu v play off. Na druhé straně si připsal Marc-Andre Fleury 29 zásahů.

Vegas nastoupili bez svého nejlepšího střelce v základní části Maxe Paciorettyho. Do jeho sestavy se naopak vrátil Tomáš Nosek, který kvůli zranění nehrál od 24. dubna.

Góly

Domácí: 11:10. F. Gaudreau, 23:47. Crosby, 56:21. Kapanen

Hosté: 07:58. Palmieri, 43:33. Pageau, 55:50. B. Nelson, 76:30. Palmieri

Sestavy

Domácí: Jarry (Lagacé) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, J. Carter, McCann – Rodrigues, F. Gaudreau, Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

Hosté: I. Sorokin (Schneider) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Pochmara, Kozari – MacPherson, Gawryletz

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

4 672 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 63:20. J. Eriksson Ek

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Nosek, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Janmark, N. Roy, Tuch – W. Carrier, Kolesar, Reaves.

Hosté: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Kaprizov, Hartman, Zuccarello – Fiala, V. Rask, Ma. Johansson – Bjugstad, Sturm, Bonino.

Rozhodčí

L'Ecuyer, McCauley – Mills, Murray

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

8 683 diváků

Góly

Domácí: 09:41. Barkov, 16:31. Verhaeghe, 41:27. Huberdeau, 44:09. Tippett

Hosté: 07:42. Coleman, 24:58. Kučerov, 34:51. Kučerov, 53:00. B. Point, 58:46. B. Point

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Driedger) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Montour, Nutivaara – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau – Hörnqvist (A), Wennberg, Vatrano – Marchment, Acciari, Lomberg.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Colton – M. Joseph, T. Johnson, Maroon.

Rozhodčí

O´Rourke, Rehman – Kovachik, Nagy

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

9 646 diváků

Góly

Domácí: 33:21. Hamonic, 42:30. Graovac, 47:47. Boeser, 51:28. J. T. Miller, 57:58. Boeser

Hosté: 09:30. Leivo, 25:48. Lucic, 27:17. M. Tkachuk, 28:05. Mangiapane, 34:03. Mangiapane, 63:24. E. Lindholm

Sestavy

Domácí: Holtby (Demko) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, T. Myers, Rathbone, Hamonic – Höglander, J. T. Miller, Boeser – Pearson, Horvat, Highmore – Graovac, Hawryluk, Vesey – Boyd, MacEwen, Gadjovich.

Hosté: Markström (Domingue) – Giordano, Ch. Tanev, Välimäki, R. Andersson, Mackey, Mi. Stone – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk – Lucic, D. Ryan, Dubé – Mangiapane, Backlund, Leivo – Simon, B. Ritchie, Ružička.

Rozhodčí

Schlenker, Nicholson – Murchison, Nansen

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud