6. května 2022 • 07:33

SESTŘIHY: Gudas asistoval u výhry. Panthers vyhnali Vaněčka z brány

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Radko Gudas asistencí pomohl Floridě k vyrovnání série prvního kola play off s Washingtonem. Panthers ve druhém zápase zvítězili 5:1. Brankář Capitals Vítek Vaněček odchytal první dvě třetiny, ve kterých inkasoval všech pět branek. Sérii vyrovnali také hokejisté NY Rangers, kteří na vlastním ledě porazili Pittsburgh 5:2.



Florida o první výhře v play off rozhodla v prvních dvou dějstvích, po kterých vedla 5:1. Panthers vyšly především závěry obou třetin. V poslední pětiminutovce první i druhé části vstřelili po dvou brankách a s předstihem rozhodli o vítězství.

„Jsem rád, že jsme vyhráli. První zápas nám tolik nevyšel, ale dneska jsme dokázali zabojovat a srovnali jsme stav série. Ze začátku jsme se trochu hledali a Bob (Sergej Bobrovskij) nás musel několikrát podržet, s postupem času jsme se ale zlepšovali a došli jsme si pro pohodlné vítězství. Série je srovnaná a my jsme připraveni na její další průběh,“ řekl autor vítězného gólu Aleksander Barkov.

Gudas svůj druhý bod v play off zaznamenal ve 38. minutě, kdy se podílel na páté trefě. Český obránce našel na útočné modré čáře rozjetého Cartera Verhaeghea a kanadský útočník střelou schovanou za beky nedal Vaněčkovi šanci.

Šestadvacetiletý brankář odchytal smolný zápas. Pět gólů inkasoval z 19 střel a po čtyřiceti minutách přenechal místo Iljovi Samsonovovi.

„Musíme si uvědomit, že v play off je důležitá každá maličkost. V příštích zápasech musíme hrát více do těla a na soupeře trochu zatlačit,“ snažil se povzbudit tým do dalších duelů jediný střelec Capitals Nicklas Backström.

Rangers se oklepali z úterní prohry ve třetím prodloužení a druhý domácí zápas s Pittsburghem jednoznačně vyhráli. Třemi body za gól a dvě asistence newyorský celek táhli Frank Vatrano a Artěmij Panarin. Filip Chytil nebodoval.

Na výborný výkon z prvního duelu navázal brankář Rangers Igor Šesťorkin, který nestačil pouze na pouze dvě ze 41 střel. „Ve třetí části nám pomohl třemi nebo čtyřmi skvělými zákroky. Trochu jsme se trápili a Igor byl v téhle fázi naším klíčovým hráčem. Byl skvělý,“ pochválil ruského gólmana trenér Gerard Gallant.

Třicetiletý brankář Penguins Louis Domingue nastoupil do zápasu play off poprvé v kariéře jako týmová jednička a kryl 35 střel. Kanadský brankář dostal příležitost při zranění Tristana Jarryho a Caseyho DeSmithe. „Odvedl dobrou práci. Hlavně v době, kdy jsme ztráceli jeden nebo dva góly, nás několika povedenými zákroky udržel ve hře. Škoda, že jsme se od jeho výkonu nedokázali odrazit a nesrovnali jsme,“ litoval Sidney Crosby, který zápas zakončil s bilancí 1+1.

Colorado porazilo Nashville 2:1 v prodloužení a je jediným celkem Západní konference, který vyhrál obě úvodní utkání. V brance Predators dostal před Davidem Rittichem přednost Connor Ingram a vydařeným výkonem dlouho držel naděje na vyrovnání série. Pětadvacetiletý brankář v zápase čelil 51 střelám, z nichž nedosáhl pouze na dvě. Rozhodující gól dal v 69. minutě Cale Makar.

Povedený brankářský výkon nabídl také souboj Calgary s Dallasem. Stars na ledě kanadského celku vyhráli 2:0 a srovnali stav série na 1:1. Brankář Jake Oettinger kryl všech 29 střel Colorada a vychytal první nulu v play off. Vítěznou branku vstřelil v 8. minutě Joe Pavelski.

Góly

Domácí: 06:50. Copp, 22:59. Strome, 32:06. Kreider, 48:02. Panarin, 49:49. Vatrano

Hosté: 08:52. Guentzel, 38:34. Crosby

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Georgijev) – Miller, Trouba (A), Fox, Braun, Nemeth, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Vatrano – Panarin (A), Strome, Copp – Lafreniere, Chytil, Kakko – Reaves, Rooney, Hunt.

Hosté: Domingue (D'Orio) – Letang (A), Matheson, Ruhwedel, Pettersson, Marino, Friedman – Guentzel, Crosby (C), Rust – Heinen, Malkin (A), Kapanen – McGinn, Carter, Rodrigues – Boyle, Blueger, D. O'Connor.

Rozhodčí

Furlatt, McIsaak – Gobbons, Kovachik

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 16:20. Ekblad, 17:58. Barkov, 23:11. Marchment, 35:24. Lundell, 37:32. Verhaeghe

Hosté: 22:44. Bäckström

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Chiarot – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Bennett, Huberdeau (A) – Giroux, Lundell, Marchment – Hörnqvist, Luostarinen, Acciari.

Hosté: Vaněček (41. Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Orlov, Schultz, van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), M. Johansson – Hathaway, Eller, Mantha – Leason, Dowd, Larsson.

Rozhodčí

T. Luxmore, K. Pollock – L. Suchánek, S. Cherrey.

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

19 636 diváků

Góly

Domácí: 05:25. MacKinnon, 68:31. Makar

Hosté: 15:19. Trenin

Sestavy

Domácí: Kuemper (Francouz) – Toews, Makar, Girard, Manson, Byram, E. Johnson – Ničuškin, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Landeskog (C), Kadri, Lehkonen – Burakovsky, Compher, Aube-Kubel – Kaut, Sturm, L. O'Connor.

Hosté: Ingram (Rittich) – Josi, Fabbro, Ekholm (A), Carrier, Borowiecki, Lauzon – Tolvanen, R. Johansen, Kunin – Forsberg, Granlund (A), Duchene – Trenin, Sissons, Jeannot – Cousins, McCarron, Olivier.

Rozhodčí

Kozari, Rehman – Nansen, Brisebois

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 115 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 07:47. Pavelski, 58:51. Raffl

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Tanev (A), Kylington, Gudbranson, Zadorov – Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, Dubé – Ritchie, Lewis, Lucic.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen (A), Suter, Klingberg (A), Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Glendening, Seguin, Naměstnikov – Gurjanov, Ja. Benn (C), Raffl – Radulov, Faksa, Kiviranta.

Rozhodčí

Hanson, Hebert – Berg, Knorr

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

19 289 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud