25. dubna 2024 • 06:30

SESTŘIHY: Pastrňák asistoval a Boston znovu vede. Druhá výhra Vegas

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník David Pastrňák ve třetím zápase 1. kola play off NHL přispěl asistencí k výhře Bostonu na ledě Toronta 4:2. Bruins se v sérii ujali vedení 2:1. Hokejisté Vegas zvládli i druhý duel v Dallasu. Golden Knights porazili Stars 3:1 a na cestě za obhajobou Stanley Cupu vedou 2:0 na zápasy. Vyrovnat sérii se povedlo hokejistům Los Angeles, kteří porazili Edmonton 5:4 v prodloužení.



Boston se dostal poprvé do vedení v úvodu třetí třetiny, kdy se v přesilové hře prosadil Jake DeBrusk a otočil skóre na 2:1 pro Bruins. V 52. minutě odpověděl vyrovnáním Tyler Bertuzzi, nerozhodný stav ale vydržel pouze 28 vteřin. Bostonu vrátil náskok kapitán Brad Marchand, který navíc v závěru po Pastrňákově nahrávce přidal gól na 4:2 a pečetil druhou výhru v sérii.

Marchand vylepšil svou kariérní bilanci v play off na 55 branek a v čele klubových tabulek vyrovnal Cama Neelyho. "Teď to mám všechno z první ruky, řádění Marchanda s Bergeronem jsem ale sledoval ještě v době, než jsem začal trénovat v NHL. Brad je hráč velkých okamžiků. Když se podíváte na to, kolik bodů v play off nasbíral, řeknete si jen 'páni'," chválil Marchanda trenér Jim Montgomery.

Kanadský útočník se dostal na 134 bodů a potvrdil pozici druhého nejproduktivnějšího hráče Bruins ve vyřazovacích bojích. Více bodů v dresu Bostonu nasbíral pouze Ray Bourque. "Být ve společnosti jednoho z nejlepších hráčů historie je neuvěřitelné. Doufám, že mi v nádrži zbývá ještě dost paliva na to, abych přidal další body," uvedl Marchand, jenž je s bilancí 2+4 nejproduktivnějším hráčem letošního play off.

Šest bodů má na kontě i Connor McDavid. Útočník Edmontonu po pěti nahrávkách z úvodního duelu připravil jeden gól i ve druhém zápase série s Los Angeles, jeho příspěvek ale tentokrát k výhře nestačil. Oilers prohráli 4:5 v prodloužení a do Kalifornie zamíří za stavu 1:1 na zápasy.

Hokejisté Edmontonu od začátku dotahovali. Vždy se ale dokázali vrátit a vybojovali prodloužení. Velký podíl na tom měl Dylan Holloway, jenž ve svém druhém zápase v play off dal dvě branky. Na druhé straně se dvěma přesnými zásahy blýskl Adrian Kempe.

Hlavním strůjcem výhry byl kapitán Kings Anže Kopitar. Zkušený Slovinec v základní hrací době zaznamenal dvě asistence a v prodloužení v čase 62:07 rozhodl o vítězství Los Angeles.

Hokejisté Vegas si vezou z Dallasu nadějné vedení 2:0 na zápasy. "V naší hře stále můžete vidět dost nedostatků, v konečném součtu je ale důležité, že vyhráváme. Vracet se domů s vedením 2:0 je výborné," řekl Jack Eichel, jenž trefou do prázdné branky zpečetil výhru Golden Knights.

Do druhého zápasu přitom lépe vstoupili domácí. V 17. minutě se prosadil Jason Robertson a poslal Dallas poprvé v sérii do vedení. Po necelé minutě a půl se ale prosadil Jonathan Marchessault. Obrat zařídil v závěru druhé třetiny Noah Hanifin a skóre v čase 59:26 uzavřel Eichel.

"Nečeká nás nic jednoduchého. Jedeme na led úřadujících šampionů, kteří mají možná ještě lepší tým než vloni. Zápasy na hřištích soupeřů ale zvládáme dobře. V základní části jsme v nich byli nejlepší z celé NHL," řekl trenér Stars Peter DeBoer.

Góly

Domácí: 33:10. Knies, 51:25. Bertuzzi

Hosté: 37:37. Frederic, 41:07. DeBrusk, 51:53. Marchand, 59:25. Marchand

Sestavy

Domácí: Samsonov (Woll) – Ljubuškin, Rielly, McCabe, Benoit, Liljegren, Edmundson – Domi, Matthews, Bertuzzi – Marner, Tavares, Knies – W. Nylander, Holmberg, Järnkrok – Reaves, Kämpf, Dewar.

Hosté: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Lohrei, Carlo, H. Lindholm, Shattenkirk, P. Wotherspoon – Pastrňák, Zacha, Heinen – DeBrusk, Coyle, Marchand – Frederic, Geekie, Maroon – J. Boqvist, Beecher, J. van Riemsdyk.

Rozhodčí

Francis Charron, Graham Skilliter, Kendrick Nicholson – Ryan Daisy, Devin Berg, Tyson Baker

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:47. J. Robertson

Hosté: 18:09. Marchessault, 38:53. Hanifin, 59:26. Eichel

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Harley, C. Tanev, Lindell (A), Lundkvist, R. Suter – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin (A), Duchene, Marchment – Stankoven, W. Johnston, Benn (C) – Dadonov, Faksa, Steel.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Pietrangelo (A), Hanifin, Theodore, McNabb, Whitecloud, Martinez – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (A), Hertl, Stephenson – Mantha, W. Karlsson, Howden – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.

Rozhodčí

MacDougall, Rooney – Knorr, Shewchyk

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

SESTŘIH: Dallas - Vegas 1:3. Hertl a spol. vyhráli i druhý zápas v sérii
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:33. Kulak, 27:51. Holloway, 30:33. Hyman, 43:23. Holloway

Hosté: 03:11. Kempe, 15:00. Kempe, 18:05. Doughty, 41:47. Fiala, 62:42. Kopitar

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Pickard) – Ekholm, Bouchard, Nurse, Ceci, Kulak, Desharnais – Henrique, McDavid, Hyman – Nugent-Hopkins, Draisaitl, Foegele – E. Kane, R. McLeod, Perry – Holloway, Carrick, Janmark.

Hosté: Talbot (Rittich) – M. Anderson, Doughty, Gavrikov, M. Roy, Englund, Spence – Laferriere, Kopitar, Kempe – Moore, Danault, Arvidsson – Fiala, Dubois, Byfield – Grundström, Lizotte, Lewis.

Rozhodčí

Stadion

Rogers Place, Edmonton

SESTŘIH: Edmonton - Los Angeles 4:5. Dramatická přestřelka, Kings rozhodli v prodloužení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud