28. dubna 2024 • 06:40

SESTŘIHY: Boston blízko postupu, trefil se Pastrňák. Nečas prohrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že českými fanoušky ostře sledovaná série míří k jejímu rozhodnutí. Hokejisté Bostonu v úvodním kole play off NHL zvítězili 3:1 na hřišti Toronta a od postupu dál je dělí jediná výhra. Druhou trefou v letošních bojích o Stanley Cup se na vítězství podílel útočník David Pastrňák, jemuž nahrával Pavel Zacha. Odskočit se nepodařilo Las Vegas v souboji s Dallasem. Stars ve městě hazardu vyhráli 3:2 v prodloužení. Další asistenci si ve vyřazovací části připsal Martin Nečas, s Carolinou ale prohráli 2:3 v prodloužení proti New York Islanders, kteří snížili ztrátu na 1:3 na zápasy. Florida nestvrdila postup přes Tampu Bay, když Lightning doma uspěli 6:3.



V Torontu otevřel skóre v 16. minutě hostující James van Riemsdyk bekhendovým blafákem. Zhruba v polovině zápasu zvýšil v přesilové hře Brad Marchand, který vstřelil 56. gól v play off a vytvořil tím nový klubový rekord. V čele historických statistik překonal Cama Neelyho. Lídr týmu připravil ve 40. minutě i třetí gól. Po Zachově přiťuknutí ve středu hřiště si Marchand obhodil obránce, čímž vytvořil situaci dva na gólmana, a přihrál před odkrytou branku Pastrňákovi.

Toronto vstoupilo do třetí třetiny bez Austona Matthewse. Nejlepší střelec základní části odstoupil kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Kanadský klub učinil i změnu v brankovišti. Ilju Samsonova, který kryl 17 střel, nahradil Joseph Woll. Zápas už jen zdramatizoval ve 46. minutě z dorážky Mitchell Marner.

Islanders otočili z 0:1 na 2:1, ale v 55. minutě využila Carolina podruhé v zápase přesilovou hru. Na začátku kombinace, která vedla k vyrovnání, stál Martin Nečas. Český útočník poslal puk z levého kruhu do pravého a Teuvo Teräväinen přihrál na hranici brankoviště, kam jej do sítě usměrnil Stefan Noesen.

S domácími gól neotřásl v čase 81:24 rozhodl tečí Mathew Barzal, který v zápase skóroval dvakrát. Tým z New Yorku podržel i gólman Semjon Varlamov, jenž kryl 42 střel.

Konec sezony odvrátila také Tampa Bay, která vedla už v 16. minutě 3:0. Florida sice snížila ve druhé třetině na 3:4, ale větší drama domácí nedopustili. Hlavními strůjci výhry byli Brandon Hagel a Steven Stamkos, kteří vstřelili shodně dva góly.

Nejvýše nasazený tým Západní konference Dallas prohrál oba domácí zápasy a v Las Vegas začal aktivně. V úvodní třetině přestříleli Stars soupeře 18:7 a převahu zúročil Wyatt Johnston v úvodní gól zápasu. Hostující obránce Miro Heiskanen zvýšil ve 26. minutě, ale obhájce Stanley Cupu ještě v prostřední části vyrovnal. Prosadili se Brayden McNabb a v oslabení při vyloučení Tomáše Hertla Jack Eichel. Na další branku se čekalo až do 77. minuty, ve které zakončil rychlý protiútok Johnston.

SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 3:2p. Nečas nahrával, rychlý postup Hurricanes ale zhatil soupeř
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:10. Barzal, 41:48. Pageau, 81:24. Barzal

Hosté: 08:00. Jarvis, 54:08. Noesen

Sestavy

Domácí: Varlamov (Sorokin) – Dobson, A. Romanov, Pulock, Pelech, Bortuzzo, Reilly – Barzal, Horvat, Cizikas – Palmieri, Nelson (A), Fasching – Engvall, Pageau, Lee (C) – Clutterbuck (A), MacLean, Ischakov.

Hosté: Andersen (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), DeAngelo, Skjei, Chatfield, Orlov – Svečnikov, S. Aho II, Guentzel – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Jarvis, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Je. Kuzněcov, Drury.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – Smith, Murray

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17,255 diváků

Góly

Domácí: 08:54. Stamkos, 12:09. Hagel, 15:07. Point, 29:40. Hagel, 49:34. Stamkos, 56:22. Paul

Hosté: 24:17. Verhaeghe, 31:10. Reinhart, 34:33. Ekman-Larsson

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Tomkins) – Dumba, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Crozier, Lilleberg – Kučerov (A), Point, Hagel – Duclair, Cirelli, Stamkos (C) – Chaffee, Paul, Eyssimont – Motte, Glendening, Jeannot.

Hosté: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Tarasenko – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Rodrigues, Stenlund, Luostarinen – Okposo, Lorentz, Cousins.

Rozhodčí

Rank, Hebert – Murchison, Gawryletz

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

17255 diváků

Góly

Domácí: 45:43. Marner

Hosté: 15:09. J. van Riemsdyk, 28:20. Marchand, 39:19. Pastrňák

Sestavy

Domácí: Samsonov (41. Woll) – Ljubuškin, Rielly, McCabe, Benoit, Brodie, Edmundson – Domi, Matthews, Bertuzzi – Marner, Tavares, Knies – Järnkrok, Holmberg, W. Nylander – Reaves, Kämpf, N. Robertson.

Hosté: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Lohrei, Carlo, H. Lindholm, Shattenkirk, P. Wotherspoon – Pastrňák, Zacha, DeBrusk – Geekie, Coyle, Marchand – Heinen, Frederic, J. van Riemsdyk – Maroon, J. Boqvist, Beecher.

Rozhodčí

Kelly Sutherland, Michael Markovic, Pierre Lambert – Kyle Flemington, Steve Barton, Tyson Baker

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 30:40. McNabb, 33:50. Eichel

Hosté: 11:11. W. Johnston, 25:25. Heiskanen, 76:38. W. Johnston

Sestavy

Domácí: L. Thompson (Hill) – Hanifin, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – Howden, Stephenson, Stone – Hertl, W. Karlsson, Mantha – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Harley, Heiskanen, Lindell, C. Tanev, R. Suter, Lundkvist – J. Robertson, Hintz, W. Johnston – Benn, Duchene, Stankoven – Seguin, Dadonov, Pavelski – Cr. Smith, Steel, Dellandrea.

Rozhodčí

McCauley, Nicholson – Berg, Daisy

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 536 diváků

Anketa

Kdo podle vás vyhraje Stanley Cup?

Boston
Carolina
Vegas
Florida
NY Rangers
Někdo jiný

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud