Jakub Hlaváč
28. května 2010 • 14:42

Rolinek u Krause: Když bez bab, tak bez bab

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli koukal na finále a bádal, jestli není Alexandr Ovečkin robot. Ve čtvrtek už mohl na toto téma vyzpovídat kapitána mistrů světa Tomáše Rolinka. Moderátor Jan Kraus si vůdce zlaté party z šampionátu v Německu pozval do své talk show Uvolněte se prosím. A byla to parádní zábava!



Na rudém gauči hýčkal svoji medaili, občas si s ní trochu nervózně pohrával. Chvílemi mluvil vážně, rozvážně. Dával si pozor, aby se vyjadřoval přesně. Vzápětí si se svými slovy laškovně pohrával a trumfoval se s Janem Krausem v humorných glosách. Tomáš Rolinek není žádný suchar, v oblíbeném pořadu se řádně odvázal.

„Tomáši, sedm vteřin před koncem, věřil jste?“ ptal se Kraus s odkazem na závěr duelu se Švédskem.

„Věřil, vždycky věřím. Ale je pravda, že to je taková trochu profesní víra,“ odpovídal s úsměvem Rolinek.

„No já to stejně neviděl, to už jsem byl totiž ve druhém pokoji. Holt klasickej pesimistickej Čech,“ smál se moderátor.

Vzápětí populární bavič přiznal, že neúspěšné bitvy s Norskem a Švýcarskem nesledoval. „Na prohry nemám čas,“ pověděl. Od zábavy očekává pobavení a kouká jenom na vítězství. To nejsladší přišlo v posledním utkání šampionátu.

„Jak jsem koukal na finále, tam měli jednoho Rusa hned vyndat, ne?“ tázal se řečnicky Kraus. „Aby to bylo vyrovnaný, člověk to má ve sportu radši, když je to vyrovnanější,“ vysvětloval se zdviženým obočím.

„Je pravda, že jsem v kabině Petru Čáslavovi po první třetině říkal, že snad zkolabuji. Asi by se to nemělo říkat, ale je to fakt,“ dodal Rolinek.

Tomáš Rolinek si účast v pořadu Jana Krause Uvolněte se, prosím pořádně užíval
Tomáš Rolinek si účast v pořadu Jana Krause Uvolněte se, prosím pořádně užíval

S uznáním Kraus pohovořil o ruské superstar Alexandru Ovečkinovi. „Je to člověk? Není to jenom nějaká krabice naprogramovaná?“

Rolinek měl koutky do široka. „Je fakt dobrej. Dvakrát jsem měl tu čest, že jsem se pokusil ho srazit, a dvakrát jsem skončil na ledě.“

A v odlehčeném duchu pokračovala televizní party dál. Na řadu přišlo i téma přítomnosti manželek hokejistů na velký turnajích. „Trenér zavelí: Bez bab, tak je to bez bab,“ vysvětlil útočník Magnitogorsku.

„Žádné rozptýlení před utkáním? To pro mě by to bylo jediné dobré na zápase,“ podivil se naoko bavič.

„Já si to nechávám po zápase, pak to je ale pořádné rozptýlení,“ dodal útočník a šibalský úsměv nasměroval do první řady publika, kde seděla paní Rolinková.

Tomáš Rolinek s manželkouFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Ještě mi řekněte… Dva góly v oslabení. Paráda. A ten ve finále, to jste jel jenom tak kolem. Kam jste spěchal?“ naráží Kraus na to, že se puk odrazil do branky od Rolinkovy brusle.

„Nebyl jsem si jistý, jestli mi to uznají. Jak jste upozorňoval, vždycky se raduju hodně spontánně. Tentokrát to tak nebylo, nevěděl jsem,jestli můžu,“ svěřil se střelec rozdílové trefy finále.

„No jo, hned sluchátko u ucha, že jde volat. Uznaj, neuznaj, uznaj, neuznaj… Já to hned uznal,“ rozchechtal se Kraus.

Na závěr Rolinkovy návštěvy v pořadu Uvolněte se, prosím! si jeho moderátor zapůjčil zlatý klenot, potěžkal si jej a spokojeně se usmíval. Je konec, ale vy si talkshow Krause s kapitánem mistrů světa můžete užít už dnes večer (21.25, ČT1).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud