16. května 2013 • 16:50

BEZ MEDAILE! Češi prohráli ve čtvrtfinále se Švýcarskem 1:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je dobojováno! Poprvé po čtyřech letech nezískají čeští hokejisté medaili na mistrovství světa. Rozhodla o tom jejich čtvrtfinálová porážka se Švýcarskem 1:2. Jediný doposud neporažený tým na šampionátu potvrdil skvělou formu, většinu zápasu byl lepší než Hadamczikův tým. V sobotním semifinále se střetne se Spojenými státy. Zápas jsme sledovali na iSport.cz v komentované ONLINE reportáži ze zápasu i s postřehy ze sociálních sítí a názorů redaktorů Sportu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 5. • 14:45
Švýcarsko
Švýcarsko
2:1
ONLINE
16. května
14:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 05:45. Hollenstein, 33:08. Josi

Hosté: 45:29. Kutlák

Sestavy

Domácí: Gerber (Berra) – Vauclair (A), Seger (C), Von Gunten, Josi, Blindenbacher, Furrer, Diaz – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Ambühl, Suri, Gardner – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Trachsler, Bieber, Walker – Monnet. Trenér: Sean Simpson

Hosté: Pavelec (Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata (A), Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik

Rozhodčí

Olenin (RUS), Vinnerborg (SWE) – Dahmen (SWE), Schrader (GER)

Stadion

Globen Arena, Stockholm

DO ONLINE PŘENOSU VSTUPTE ZDE >>

Švýcarský tým si rozhodující náskok vypracoval v úvodních dvou třetinách. V závěrečné části se Češi vzchopili, ale zvládli jen jednou skórovat.

VIDEO: Podívejte se na sestřih čtvrtfinále se Švýcarskem

Znovu se potvrdilo, že se český tým na turnaji nepředvedl v oslnivé formě. Už postup do vyřazovacích bojů zachraňoval až v posledním utkání ve skupině proti Norsku. Z osmi zápasů dokázal bodovat naplno jen ve třech (s Běloruskem, Slovinskem a Norskem), porazit po nájezdech dokázali čeští hokejisté Dánsko.

Expert Miloslav Hořava, bývalý reprezentační obránce a mistr světa 1985:

Miroslav Hořava Miroslav HořavaFoto Barbora Reichová (Sport)
"Třetí třetinu jsme zvládli nejlépe z celého zápasu. Tlačili jsme se do útoku, zabrali jsme a nakonec jsme měli i trochu smůly. Samozřejmě, ta prohra není o smůle. Ale my jsme k těm horším výkonům prostě neměli ani to štěstí, které to někdy může zlomit. Na druhou stranu nám k tomu závěrečnému tlaku pomohli trochu i Švýcaři, kteří se jakoby začali bát svého úspěchu a občas předváděli hrozivé chyby."


Branky a nahrávky:
46. Kutlák (Plekanec, Voráček) - 6. Hollenstein (Blindenbacher, Suri), 34. Josi (Gardner, Diaz). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Vinnerborg - Dahmen (oba Švéd.), Schrader (Něm.). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 2237.

60:00 JE DOBOJOVÁNO!!! Čeští hokejisté se loučí s mistrovstvím světa. Se Švýcarskem prohráli 1:2.

Češi hrají bez brankáře. Ale čas rychle utíká...

56:17 Ale už mohlo být vyrovnáno. Radim Vrbata jel sám na Gerbra, ale nedal. Škoda, taková šance už znovu přijít nemusí.

54:00 Teď to vypadá, že se Švýcaři znovu trochu oklepali.

50:00 Dobrá zpráva - Švýcaři nedostanou zadarmo. Český tlak sílí!!!

45:29 Poprvé od začátku zápasu mohou být Švýcaři přece jen nervózní!

45:29 Už je to veselejší! 14 a půl minuty před koncem a Zdeněk Kutlák dává GÓÓÓÓL!

44:20 Jiří Hudler ve dvou slušných šancích při české přesilovce. Je to po delší době temna záblesk naděje.

40:01 Třetí třetina začala! Kdo to vyburcoval v kabině? Snad se někdo našel.

Expert Miloslav Hořava, bývalý reprezentační obránce a mistr světa 1985:

Miroslav Hořava Miroslav HořavaFoto Barbora Reichová (Sport)
„Začali jsme sice občas puky nahazovat, trochu jsme hru zjednodušili, ale bohužel nám to Švýcaři sbírají. I když nahodíte puk na mantinel, tak to musí mít smysl. Nesmí to jít někam, kde to sebere první bek nebo brankář. Zatím se nám nedaří ten přechod do útoku zvládat efektivně. Přijde mi, že to občas taháme zbytečně individuálně, třeba Kuba Voráček to dělá často. Jenže na to oni jsou připravení díky svému systému, vždycky jdeme do plných. Bohužel musím říct, že u nás řád hry moc nevidím. Možná tam nějaký je, ale já ho nevidím. Do třetí třetiny musíme doufat, že přestojíme zbytek oslabení, a pak dáme naší hře nějaký jasný řád. V tom nás prostě soupeř předčí. Pokud bychom hráli někde na rybníce bez systému, tak jim dáme díky individuálním schopnostem osmičku. Takhle nás zatím přehrávají kanadskými prvky hokeje.“

40:00 Konec druhé třetiny. Jestli nepřijde vzepětí Hadamczikova týmu, máme před sebou poslední českou třetinu na MS.

38:00 Českému týmu chybí góly, čemuž se nelze divit. Chybí mu totiž i výraznější šance.

33:08 A je to 0:2! Roman Josi využil s pomocí Irglovy teče švýcarskou přesilovku. Situace už je VÁŽNÁ.

Důkaz, že atmosféra v hale Globen, je dnes opravdu tragická.

Souboj mezi Českem a Švýcarskem fanoušky ve Stockholmu nelákal. Tribuny ve čtvrtfinále zůstaly povětšinou prázdné.... Souboj mezi Českem a Švýcarskem fanoušky ve Stockholmu nelákal. Tribuny ve čtvrtfinále zůstaly povětšinou prázdné....Foto Barbora Reichová (Sport)

27:59 Zatím to tak platí...

25:59 První švýcarská přesilovka. Snad to ani jim moc v početní převaze nepůjde.

24:51 Martin Gerber právě chytil jedenáctou českou střelu. Přirovnání s děravým sýrem u tohoto gólmana určitě nesedí.

20:01 I na začátku druhé třetiny mají Češi přesilovku.


Expert Miloslav Hořava, bývalý reprezentační obránce a mistr světa 1985:

Miroslav Hořava Miroslav HořavaFoto Barbora Reichová (Sport)
„Bohužel pro Čechy se potvrzuje přesně to, co jsme čekali. Švýcaři hrají podle šablony, mají výborný systém a naprosto přesně ho dodržují. My bychom měli využít přesilovek, naložit s nimi lépe než doteď. Především je zjednodušit. Snažíme o nějaké profesorské přechody do útočného pásma, ale to nefunguje. Sami skončíme v ofsajdu. Je třeba puk prostě nastřelit, dojet ho a střílet. Netřeba hledat složitosti.“

20:00 Skončila 1. třetina!

18:16 Švýcaři přežili už druhé oslabení.

14:00 Vyhecovat se na prázdném a tichém stadionu nebude lehké. Člověk vidí v televizi kolem ledu pomalu víc škodovek než diváků.

9:45 Suri v samostatném nájezdu proti Pavelcovi! A to ještě rozhodčí odpustili Čechům ve stejném momentě hru v šesti. Pozitivních signálů začíná ubývat.

8:00 V tuhle chvíli jsme proti Norsku vedli 2:0...

Švýcar Denis Hollenstein slaví úvodní gól ve čtvrtfinále mistrovství světa proti Česku Švýcar Denis Hollenstein slaví úvodní gól ve čtvrtfinále mistrovství světa proti ČeskuFoto Reuters

5:15 ČESKO - ŠVÝCARSKO 0:1. Kdo říkal, že se Švýcaři v důležitém zápase sesypou? Místo toho dal Denis Hollenstein jejich vedoucí gól.

0:01 Úvodní buly jsme také vyhráli... Další dobré znamení?

Před zápasem: Nálada je hodně optimistická. V anketě na iSport.cz věří 1780 čtenářů v postup českého týmu, 214 si myslí opak.

Expert Miloslav Hořava, bývalý reprezentační obránce a mistr světa 1985:

Miroslav Hořava Miroslav HořavaFoto Barbora Reichová (Sport)
„Musíme v tom zápase být především trpěliví. Pokud by se nám podařilo rychle vést 2:0, tak by to byl samozřejmě ideální scénář a otevřená hra by nám měla sedět. Ale musíme být připravení i na variantu, že to tak snadno nepůjde a oni třeba udeří z nějakého protiútoku. V tu chvíli bude opravdu důležité nepanikařit. Osobně vidím šance padesát na padesát. Švýcaři nejsou mužstvem jednoho šampionátu, oni se postupně tlačí do špičky už několik let a teď to jenom potvrzují. Sedm výher, to nemůže být žádná náhoda. Dělají chytře, že nás staví do role favorita. To nám nikdy moc nesedí. Co se týče našeho týmu, teď se musí předvést. Zápas s Norskem neberu jako nějaký velký důkaz zlepšení. Soupeř byl slabý, navíc jeho gólmani nám to hodně usnadnili. Teprve teď přichází ten pravý test.“

Před zápasem: Posílejte hokejistům vzkazy před čtvrtfinálovou bitvou.


Před zápasem: Hodně štěstí popřála hokejistům na svém twitterovém účtu také Petra Kvitová.

Před zápasem: Přečtěte si názory expertů v anketě Sportu. Všichni věří Česku!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud