4. dubna 2019 • 22:30

SESTŘIH: Liberec - Kometa 2:3pp. Série srovnána! Výhru vystřelil Mueller

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pešán x Zábranský 1:1. Souboj extraligových titánů je srovnaný. Brněnští hokejisté po úvodní porážce v semifinále s Libercem uspěli ve druhé bitvě, když Bílé Tygry porazili 3:2 v prodloužení a srovnali stav série na 1:1. O vítěznou branku dvojnásobných obhájců mistrovského titulu se postaral americký střelec Peter Mueller. Mužstvo kouče Libora Zábranského se vrací za vyrovnané partie do Brna, kde přivítá výběr svého opopenta Filipa Pešána v neděli.



Druhé utkání začalo oproti středě mnohem opatrněji. Do první šance se dostal v 6. minutě Mueller, brankář Will byl ale připravený. Oba týmy pak hrozily v přesilových hrách, Kometa hrála 34 sekund dokonce v pěti proti třem, Erat ale trefil jen tyč.

V polovině první třetiny mohl otevřít skóre Kvapil z trestného střílení, Čiliak ale jeho pokus vyrazil. Při Gulašiho vyloučení se do brejku dostali osamocení Čermák s Dočekalem, vůbec ale nezakončili. Při Holíkově vyloučení měl gól na hokejce Lenc, Čiliak však předvedl skvělý zákrok.

Hned po 17 sekundách druhé části jej ale překonal Krenželok, jenž využil přesnou přihrávku Zachara z otočky. Kometa ale postupně převzala iniciativu a nakonec se hostům podařilo i vyrovnat. Will sice několikrát svůj tým podržel, na Dočekalovu teč ale zareagovat nestihl.

Chyba Baranky pomohla Tygrům zpět do vedení. Krenželok vystihl jeho rozehrávku a se Zacharem zvládli přečíslení dva na jednoho ukázkově.

Kometa se musela opět tlačit do útoku. Obětavě hrající Severočeši přežili čtyřminutový trest Vlacha a v 50. minutě mohli opět udeřit. Osamocený Hudáček ale Čiliaka nepřekonal a o minutu později toho litoval ještě víc. Pohotově dorážející Orsava totiž vyrovnal.

V závěru normální hrací doby mohli domácí rozhodnout v početní výhodě, Bartejsovo vyloučení ale ani přes velký tlak nevyužili. V čase 59:41 na trestnou lavici putoval Jelínek, v prodloužení k němu navíc usedl Ševc, jenž faulem zabránil Zaťovičovi ve skórování. Domácí se ale ubránili ve třech a poté i ve čtyřech. Úřadující mistr se přesto nakonec výhry dočkal. V 70. minutě prostřelil Willa Mueller.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Byl to další vyrovnaný zápas. Na rozdíl od prvního, který uplynul velmi rychle, i když byl stejně dlouhý, dnes byl strašně rozkouskovaný vyloučeními na obou stranách. Speciální týmy dostaly zabrat. Ani jeden tým výhody nevyužil. My jsme ztráceli trošku síly, protože i v prodloužení jsme hráli hodně v oslabení. Nakonec panika v dnešní naší hře, doprovázená nedisciplínou, byla hlavním důvodem, proč Kometa zaslouženě vyhrála."

Kamil Pokorný (Kometa): "Opět to bylo vynikající utkání. Po vyrovnané první třetině, kdy měla obě mužstva vyložené šance, ale čarovali gólmani, si myslím, že od půlky zápasu jsme byli lepším celkem. Nešly nám ale přesilovky. Mohli jsme rozhodnout dříve. Myslím si ale, že jsme vyhráli po zásluze a stav 1:1 po dvou zápasech je vzhledem k výkonům obou mužstev spravedlivý."

SESTŘIH: Liberec - Kometa 2:3pp. Hosté srovnali sérii, dělovkou rozhodl Mueller
Video se připravuje ...

Preview před semifinále play off: Liberec chce zastavit Kometu, která útočí na zlatý hattrick
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:17. L. Krenželok, 37:22. M. Zachar

Hosté: 34:50. Dočekal, 50:55. Orsava, 69:36. Mueller

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Orsava, M. Erat, Plášek ml. – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

Rozhodčí

Jeřábek, Hradil – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud