23. dubna 2018 • 12:00

Osudy mistrů. Kometa 13. titulem srazila Jihlavu, ta padá: Zítřky v mlze!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobojováno jest! Hokejisté Komety Brno obhájili titul v extralize a slaví rekordní 13. triumf v historii. Volejme sláva! V čele historické tabulky šampionů nejvyšší soutěže se ansábl Libora Zábranského, který se loni vrátil na trůn po 51 letech, osamostatnil před Duklou Jihlava. Ta s dvanácti tituly kralovala od roku 1991, v baráži ale neuspěla a padá o patro níž. A extraliga přichází o zajímavé "derby".



Zopakovat mistrovský triumf dokázali Brňané jako první klub od roku 2007, kdy přebírala zlato druhý rok za sebou pražská Sparta. V pátém finálovém utkání borci Komety vyhráli v Třinci 4:1 a ovládli sérii 4:1 na zápasy. Dvanáctou výhru ze čtrnácti duelů letošního play off si Brno zkušeně pohlídalo a znovu získalo Masarykův pohár.

Gólem a asistencí pomohl k obhajobě devatenáctiletý útočník Martin Nečas. "Je to krásný pocit. Máme titul a jsme rádi. Byla to perfektní sezona. I když bylo období, kdy se nedařilo, vždy jsme se z toho dostali a v play off jsme to dotáhli až k titulu," ocenil Nečas.

Naopak Dukla nejvyšší soutěž, kam se vloni dostala po dvanáctileté přestávce, po ročním působení opouští. V baráži získala o bod méně než Litvínov, který si pojistil setrvání mezi elitou vítězstvím nad Kladnem v posledním kole. Karlovy Vary měly postup jistý už před posledními konfrontacemi.

Po zápase se fanoušci Dukly se svými hráči rozloučili navzdory sestupu děkovným aplausem. "Zklamání, že jsme neudrželi extraligu, nedokážu popsat slovy. Můžeme odejít se vztyčenou hlavou, sezonu jsme odmakali. Bohužel v baráži nám to o bod uteklo," tesknil kapitán Jihlavy Tomáš Čachotský.

Mistři už jsou doma! Slaví se u stadionu i ve městě
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

"Chleba se lámal hlavně při našich domácích prohrách v baráži. Pokud by se nám tato utkání vydařila, nemuseli jsme to honit v posledních zápasech," lamentoval trenér „ježků“ Petr Vlk. "Těžko říci, jaká nás čeká budoucnost. Budeme muset vytvořit nový tým. Čas ukáže, jestli se nám to povede. Na nějaké velké hodnocení je brzy. Nyní jsem v emocích a ještě více ve zklamání. Mohl bych říci věci, které bych nechtěl. Dali jsme si s kolegou Zemanem sraz na pondělí a pokračujeme dále. Čeká nás práce, práce a zase práce."

Posun Komety na pozici neúspěšnějšího klubu v historii se 13 tituly těšil i "kápa" Komety Leoše Čermáka. "Tohle kluci připomínali. Je to třešnička, že Kometa odskočila historicky v ziscích titulu a jsme rádi, že jsme toho byli součástí," podotkl Čermák. Sestup Dukly ho ale mrzel.

"Věřil jsem jim. Zápasy Brno versus Jihlava měly dobrou kulisu."

Počet titulů v historii

13 Kometa Brno (včetně ZKL a RH Brno),
12 Jihlava
11 LTC Praha
8 Sparta Praha (včetně Spartak Praha Sokolovo)
6 Kladno, Vsetín, Pardubice
2 Vítkovice (včetně VŽKG Ostrava), Košice, Slavia Praha, Zlín
1 1. ČLTK Praha, ATK Praha, České Budějovice, Trenčín, Slovan Bratislava, Olomouc, Karlovy Vary, Třinec, Plzeň, Litvínov, Liberec

Pivo, šampaňské a pohár! Takhle slavila Kometa titul v šatně
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Třinec - Kometa Brno 1:4. Obhájeno! Hosté suverénně zvítězili a slaví rekordní titul
Video se připravuje ...

Už nejsem košíkář, smál se Nečas. Finále dohrával s horečkou
Video se připravuje ...

Erat o Zábranském: Získal si na svoji stranu celé Brno, všichni jsme šli za ním
Video se připravuje ...

Martin Dočekal a Hynek Zohorna zapíjeli obložené mísy stylově šampaňským.
Martin Dočekal a Hynek Zohorna zapíjeli obložené mísy stylově šampaňským.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud