21. dubna 2024 • 19:38

Třinec - Pardubice 2:6. Boj o titul srovnán, ve čtvrté bitvě řádil Kaut 2+1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
29
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o Masarykův pohár je dál napínavý. Pardubičtí hokejisté ve čtvrtém finále play off Tipsport extraligy vyhráli 6:2 v Třinci a na východ Čech se vracejí za stavu 2:2 na zápasy. Duel přitom začali lépe Oceláři díky gólu Davida Ciencialy. Dynamu se ale dařilo v přesilových hrách, díky kterým nejprve srovnalo a následně i otočilo. Velký podíl na výhře Pardubic měl útočník Martin Kaut, který vstřelil dva góly a jednou nahrával. Další duel finálového souboje je na programu ve středu.



Do první velké šance utkání se ve 4. minutě dostal po přečíslení dva na jednoho hostující Radil, brankář Kacetl ale předvedl skvělý zákrok lapačkou.

I proto se mohli Oceláři dostat do vedení. Hudáček zachytil Košťálkovu rozehrávku, našel před brankou osamoceného Ciencialu, který si jistě poradil s Willem.

Východočeši srovnali krok v bleskově využité přesilové hře. Kundrátkovo vyloučení potrestal po sedmi sekundách Radil a gólově oslavil jubilejní 400. start v extralize.

I Slezané mohli odpovědět v početní výhodě. Na trestnou lavici postupně usedli Radil, Paulovič a Zohorna, Pardubice se ale dvě minuty ve třech ubránily.

Vyloučení a přesilovky hrály důležitou roli i nadále, problémy s disciplínou měli zejména hosté, Třinec toho ale nedokázal využít. Při vyloučení Davida Musila trefil Hudáček jen tyč, branková konstrukce poté Willovi pomohla i při Romanově střele ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

Při Hudáčkově trestu poslal puk do tyčky Košťálek, o pár sekund později už ale Kacetla překonal Kaut a posunul Dynamo do vedení. Východočeši pokračovali v aktivní hře, vytvořili si převahu a Vondráček prostřelil Kacetla potřetí.

Oceláři vstoupili do třetí třetiny s viditelnou snahou duel zdramatizovat a ve 43. minutě se jim to podařilo, když se prosadil důrazný Voženílek. Poté dostal čtyřminutový trest Radil a domácí svírali Pardubice v obranném pásmu, výborného Willa ale potřetí nepřekonali.

V závěru Třinec riskoval bez brankáře a inkasoval dva góly v rychlém sledu. Osmnáct sekund před koncem poté podtrhl výhru Dynama Kaut.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Utkání rozhodly přesilové hry a oslabení. My jsme hráli přesilové hry v dostatečné míře, v dostatečném počtu, bohužel jsme nebyli schopni ani v přesilové hře pět na tři skórovat. Z toho pak rezultovalo celkové skóre. Kdybychom byli úspěšní v přesilových hrách, zápas mohl vypadat úplně jinak. Nebereme dneska bod, ale připravíme se na další zápasy.“

Marek Zadina (Pardubice): „Odehráli jsme výborné utkání. Měli jsme výborné přesilovky i oslabení, zvládli jsme těžký a psychicky náročný zápas. Chtěli jsme uhrát jeden zápas, to se nám povedlo. Je to 2:2 a jedeme domů. Těšíme se na naše skvělé lidi, skvělé diváky. Série je otevřená a myslím si, že to bude ještě skvělý hokej.“

Góly

Domácí: 05:25. Cienciala, 42:53. Voženílek

Hosté: 07:02. Radil, 33:35. Kaut, 35:08. Vondráček, 58:21. A. Musil, 58:50. Poulíček, 59:42. Kaut

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Mar. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A) – Nestrašil, Helewka, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, Vrána (C), M. Roman – M. Růžička (A).

Hosté: Will (Pavlát) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála, M. Houdek – Hyka, Sedlák (C), Pánik – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček (A), Mandát.

Rozhodčí

A. Jeřábek, Stano – Lhotský, Zíka

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
29


Články odjinud